Εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, έβάλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με αφορμή τη διαδικασία για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Ο κ. Μεϊμαράκης είχε ζητήσει μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών να υπάρξει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών -στην οποία θα μετείχε και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Διευκρίνισε δε ότι ζητούσε τη σύγκληση όχι για διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά για να συζητηθεί ποια θα είναι η επόμενη υπηρεσιακή κυβέρνηση και ποιοι θα είναι οι υπουργοί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας σε ομήγυρη βουλευτών και δημοσιογράφων μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος το πρωί, ανέφερε υπαινικτικά ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό εάν την κυβέρνηση την ορίζει η υπηρεσιακή πρωθυπουργός ή ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι επειδή κανείς δεν μπορεί εκ των προτέρων να γνωρίζει ποια θα είναι η διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης -σε περίπτωση που μετά τις εκλογές δεν υπάρξει αυτοδυναμία ή συνεργασία κομμάτων- οι αρχηγοί των κομμάτων θα πρέπει να εκφράσουν γνώμη για τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Άφησε δε να εννοηθεί ότι ο κ. Παυλόπουλος κινείται στα όρια της συνταγματικής πρόβλεψης εάν δεν τα παραβιάζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει. ωστόσο, να σημειωθεί ότι κύκλοι τόσο από τη ΝΔ, όσο και από την Προεδρία της Δημοκρατίας τόνισαν στο ΑΜΠΕ ότι δεν υπάρχει θέμα βολών Μεϊμαράκη κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για το θέμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης