Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και οι δηλώσεις με τον κ. Τραμπ βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το δομημένο περιβάλλον, στη Βουλή.

«Κάποιος συνεπής Αριστερός, ακούγοντας τον κ. Τσίπρα χθες και όντας μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αισθάνεται τον εαυτό του σαν ένα νεκροταφείο αριστερών ιδεών, αλλά αυτό που σίγουρα κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι ότι με τα χείλη του πρωθυπουργού της χώρας, η πτωχή, πλην τιμία Ελλάς, έγινε η αιτία να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στο βασίλειο του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού. Κι αυτό, πράγματι, είναι κάτι πάρα πολύ, καταπληκτικά, απίστευτα, αδιανόητα, σημαντικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα δέχεται τις ευχαριστίες του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, γιατί με τα 2,4 δισ. που θα στοιχίσουν τα F-16, δημιουργεί και ενισχύει την απασχόληση στην Αμερική» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

Ο κ. Τζαβάρας αναφέρθηκε και στην απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός για τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. «Επειδή δεν είμαι σε θέση να καταγράφω σε ποιες περιπτώσεις ο κ. Τραμπ αντιμετωπίζει διαβολικά την πραγματικότητα για καλό σκοπό, είμαι όμως βέβαιος -γιατί πράγματι φωτίστηκε η συνείδησή μου- για το γεγονός ότι μάλλον ο πρωθυπουργός περιέγραφε αυτό που του συμβαίνει τα τελευταία δυόμισι χρόνια στην Ελλάδα. Δηλαδή, ξεκίνησε από διαβολικό σκοπό να είναι πρωθυπουργός της χώρας και τελικά τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι το κάνει για καλό» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Οι επαφές του πολιτικού ηγέτη της Ελλάδος, της Ελληνικής Δημοκρατίας με τους ηγέτες των μεγάλων κρατών στον κόσμο, μόνο κέρδη μπορούν να αφήσουν στη δική μας χώρα, πολύ περισσότερο στον έβδομο ή όγδοο χρόνο από την κρίση, η οποία, εκτός από τον οικονομικό πόνο, την κοινωνική αναστάτωση, τον πολιτικό κλυδωνισμό, έχει φέρει και διπλωματική απαξίωση. Η χώρα ανακτά διπλωματικό κεφάλαιο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει συναντήσει σε δύο επίσημες συναντήσεις δύο φορές δύο διαφορετικούς Προέδρους της Γαλλικής Δημοκρατίας, δύο φορές Προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει επισκεφθεί την Κίνα σε επίσημη επίσκεψη, όπως και τη Ρωσία σε επίσημη επίσκεψη. Αναλογιστείτε τις περασμένες δεκαετίες, τα σαράντα χρόνια της Ελληνικής Δημοκρατίας, ποια ήταν η διπλωματική δραστηριότητα των Ελλήνων πρωθυπουργών» σχολίασε ο κ. Ξυδάκης.

Μόνο η ιστορία μπορεί να δώσει τον ορισμό του συνεπούς αριστερού, πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε: «Εδώ, όμως, γράφουμε την παρούσα ιστορία ως χρονικογράφοι του παρόντος μας και εδώ θα πρέπει να είμαστε λιγότερο ηθικολόγοι, λιγότερο ατακαδόροι και πιο στοχαστικοί. Η Αριστερά είναι μια δυναμική έννοια που ορίζεται τουλάχιστον από τον 18ο αιώνα ως τέτοια και κάθε φορά ορίζεται και ανανοηματοδοτείται σε ένα νέο συμφραζόμενο, με τους στοχασμούς και τους αγώνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης