Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο London School of Economics ζήτησε για το ελληνικό χρέος περίοδο χάριτος 15 – 20 ετών. «Οποιαδήποτε συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να περιλαμβάνει περίοδο χάριτος 15 – 20 ετών, η οποία θα επιστρέψει την έλευση μακροπρόθεσμων επενδύσεων» τόνισε.

Όπως εξήγησε είναι απόλυτα ζωτικό να έχουμε μία καθαρή λύση, η οποία «θα επιτρέψει στους επενδυτές να φέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα για επτά, οκτώ και εννέα χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν υπάρχει καλή θέληση, υπάρχουν δεκάδες τρόποι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα» έσπευσε να σημειώσει. Πάντως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επίτευξη συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του χρέους είναι δύσκολο να επιτευχθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Σχετικά με τη διακυβέρνηση της χώρας, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα παραμείνει στην εξουσία μόνο εάν καταφέρει να ρίξει σημαντικά την ανεργία.

Ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, διαπιστώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη περίοδο από ότι ήμασταν ένα μήνα πριν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το β’ εξάμηνο του 2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης