«Αφέντης και Δούλος» του Λέοντος Τολστόι» με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.

Μετά τις επιτυχίες Κατερίνα και Χειρόγραφο ο Γιώργος Νανούρης ξανασυνεργάζεται με τη Λυκόφως, με την παράσταση Αφέντης και Δούλος. Το διήγημα του Λέοντος Τολστόι που γράφτηκε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο της Ρωσίας 125 χρόνια πριν, είναι ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα:

«Καθώς ψυχορραγώ» του Ουίλλιαμ Φώκνερ σε σκηνοθεσία Σοφίας φιλιππίδου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας το «Καθώς ψυχορραγώ» του Ουίλιαμ Φώκνερ, που στην Ελλάδα γνωρίσαμε από τη συναρπαστική μετάφραση του Μένη Κουμανταρέα (1970) ανεβαίνει στο θέατρο της οδού Κυκλάδων στις 20 Φεβρουαρίου του 2017.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον Λευτέρη Βογιατζή και στον Μένη Κουμανταρέα, εσαεί πρόεδρο του θεάτρου της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.

Διαβάστε περισσότερα:

Τα Κύματα της Virginia Woolf σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Σφενδόνη

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά μια παράσταση-πρόταση, βασισμένη στο έξοχο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ, Τα Κύματα.

Το Θέατρο Σφενδόνη μετατρέπεται σε τόπο συνάντησης των έξι φίλων του έργου κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα:

«ГЛУМ» (Γκλούμ) από την ομάδα θεάτρου C.For Circus στο Θέατρο «104»

Η ομάδα θεάτρου C.For Circus παρουσιάζει σε διασκευή την παράσταση «ГЛУМ» (Γκλούμ) βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι, από τις 20 Φεβρουαρίου 2017.

Πρόκειται για μια σάτιρα της εποχής του μεγάλου Ρώσου δραματουργού της περιόδου του ρεαλιστικού ρεύματος στη ρωσική λογοτεχνία που καυτηριάζει με χιούμορ διαχρονικά κοινωνικοπολιτικά θέματα όπως τη ματαιοδοξία και την κενότητα των διαπροσωπικών σχέσεων, τη δημόσια εικόνα-ως εργαλείο απάτης και αυτοεξαπάτησης, τις προκαταλήψεις και το συντηρητισμό, τη διαπλοκή της εξουσίας και των εκπροσώπων της ανώτερης κοινωνικής τάξης.

Διαβάστε περισσότερα:

Enter Sandman, από τον Θέμελη Γλυνάτση στο Skrow Theater

Ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης, μια από τις πιο ιδιαίτερες φωνές του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου παρουσιάζει από τις 21 Φεβρουαρίου το έργο «Enter Sandman» που είναι βασισμένο στη νουβέλα «Ο Ζάντμαν» του E. T. A. Hoffmann.

Η νουβέλα του Χόφμαν «Ο Ζάντμαν», αριστούργημα του ύστερου Γερμανικού ρομαντισμού, είναι ένα από τα πρώτα δείγματα νουβέλας τρόμου. Παγιδευμένος από το ψυχικό τραύμα του μυστηριώδους θανάτου του πατέρα του, ο Ναθάνιελ φεύγει από το σπίτι του για σπουδές, όπου παγιδεύεται σε μια αλλόκοτη ερωτική ιστορία που τον οδηγεί στο έγκλημα και στην τρέλα. Μέσα σε ένα κείμενο που συνδυάζει με απαράμιλλη δεξιοτεχνία την ειρωνεία, το χιούμορ και τον τρόμο, ο Χόφμαν πλάθει μια συναρπαστική ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στο παραμύθι και την ψυχιατρική μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα:

«Ταπ Άουτ» του Ανδρέα Φλουράκη στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας

Το νέο έργο του Ανδρέα Φλουράκη «Ταπ-άουτ» ανεβαίνει, στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή, από τις 23 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη. Ερμηνεύει ο Τάσος Κορκός.

Το «Ταπ-άουτ» αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού kickboxer που σε λίγες ώρες πρόκειται να δώσει το σημαντικότερο αγώνα της ζωής του ενάντια στον Τζόνι, τον πατέρα του, την καφετέρια που δουλεύει, τη χώρα που είχε την ατυχία να γεννηθεί.

Διαβάστε περισσότερα:

«Το τελευταίο ψέμα» σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

«Το τελευταίο ψέμα», ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Μιχάλη Κακογιάννη που προβλήθηκε στις αίθουσες το 1958 με πρωταγωνίστρια την Έλλη Λαμπέτη και με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά επί σκηνής, στο -2 του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης από 24 Φεβρουαρίου έως και 9 Απριλίου 2017.

Ο Ένκε Φεζολλάρι, με οδηγό το διάσημο σενάριο, χρησιμοποιώντας και τις επιπλέον σκηνές που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην ταινία, υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Αντώνης Φραγκάκης, η Νικόλ Δημητρακοπούλου και η Αθηνά Τσιλύρα, και σημειώνει: «Πρόκειται για μια ιστορία που διατηρεί δυναμικά στον χρόνο τη δραματικότητα και τον ρεαλισμό εκείνης της εποχής.

Διαβάστε περισσότερα:

«Τα όνειρα του Αϊνστάιν» από την ομάδα «Όμορος» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η Θεατρική Ομάδα Όμορος παρουσιάζει την παράσταση «Τα όνειρα του Αϊνστάιν», η οποία βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Άλαν Λάιτμαν από 24.2.2017 μέχρι 9.4.2017.

«Και μετά, σε μια μικρή πόλη, κατασκευάστηκε το πρώτο μηχανικό ρολόι. Στην αρχή οι άνθρωποι μαγεύτηκαν. Αργότερα τρομοκρατήθηκαν».

Διαβάστε περισσότερα:

Σοφίας Τρικούπη «Ο Παπαγάλλος μου (1903)» στο θέατρο Σφενδόνη

Η Άννα Κοκκίνου επανέρχεται στο θέατρο Σφενδόνη από τις 25 Φεβρουαρίου, με ένα δίπτυχο-δύο θεατρικές μινιατούρες. Η πρώτη είναι βασισμένη στο σπάνιο κείμενο-αντίκα της Σοφίας Τρικούπη «Ο Παπαγάλλος μου (1903)» και παρουσιάζεται σε δραματουργική επεξεργασία του Νίκου Φλέσσα και της ίδιας.

Πρόκειται για ένα θησαύρισμα εκ βαθέων για τον χαμό ενός αγαπημένου πλάσματος όπου αναμιγνύονται καλειδοσκοπικά εικόνες της πολιτικής ζωής του 19ου αιώνα.

Διαβάστε περισσότερα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης