Στην πρώτη συνεργασία αυτού του είδους, ο Spider-Man θα είναι ο πρωτοπόρος Υπερήρωας- Πρεσβευτής της Ώρας της Γης, του παγκόσμιου κινήματος που οργανώθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, με στόχο να μεταδώσει το μήνυμα ότι όλοιοι άνθρωποιμπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους και να γίνουν Υπερήρωες για τον πλανήτη.

Τώρα χρειάζεται και η δική σου βοήθεια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σταρ και ο σκηνοθέτης της πολυαναμενόμενης ταινίας The Amazing Spider-Man 2 – Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx και Marc Webb απευθύνουν έκκληση να υποστηρίξει ο κόσμος το Earth Hour Blue, μία πρωτοποριακή νέα ψηφιακή πλατφόρμα πληθοχρηματοδότησης (crowd funding and crowdsourcing platform)για τον πλανήτη που δημιουργήθηκε με αφορμή το παγκόσμια κίνημα της Ώρας της Γης.

Χρησιμοποίησε τις δυνάμεις σου για να γίνεις και εσύ Υπερήρωας για τον πλανήτη. Το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 20:30, σβήσε τα φώτα για μια ώρα και ενέπνευσε τον κόσμο να κάνει το ίδιο! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ώρα της Γης είναι το μεγαλύτερο γεγονός που σχετίζεται με την ταινία THE AMAZING SPIDER-MAN 2, δεν είναι όμως το μοναδικό! Δείτε παρακάτω ορισμένα στοιχεία που σχετίζονται με την παραγωγή της ταινίας:

·     Μια σειρά από οικολογικές πρωτοβουλίες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων αποτελούν best practicesστην αειφόρο ανάπτυξη, και έκαναν τεράστια διαφορά στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος της ταινίας. Από τη χρήση πιστοποιημένης ξυλείας που εξασφαλίζει ότι προστατεύονται τα δάση μέχρι τη χρήση φωτισμού LED, την επισκευή και την επαναπώληση κατεστραμμένων αυτοκινήτων, τη χρήση βιοκαυσίμων στις γεννήτριες –αυτές οι προσπάθειες αν και μη εμφανείς έκαναν ουσιαστική διαφορά.

·     Με τη χρήση ανακυκλωμένων προϊόντων αποφεύχθηκε η κατανάλωση 193.000 πλαστικών μπουκαλιών, αρκετά για να περικυκλώσουν το Μανχάταν.

Ανακυκλώθηκαν ή κομποστοποιήθηκαν αρκετά υλικά για να γεμίσει η δεξαμενή στο Σέντραλ Πάρκ.

·    755 τόνοι σκουπιδιών, ισοδύναμοι με 3,5 Αγάλματα της Ελευθερίας, δεν κατέληξαν σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

      49 τόνοι υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή ή διακόσμηση του πλατώ πουλήθηκαν ή χορηγήθηκαν μετά την καταστροφή του – υλικά που ζύγιζαν όσο και 142 Πρωτοχρονιάτικες μπάλες στην Times Square.

·     Αρκετά από τα φαγητά που δεν καταναλώθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων διατηρήθηκανκαιχορηγήθηκανσεποσότηταπουαντιστοιχείσε 5.620 συσσίτιαγια απόρους στηΝέαΥόρκη.

 Η ταινία έκανε ακριβή καταγραφή των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, και αντιστάθμισε όλες τις εκπομπές άνθρακα μέσα από ένα πρόγραμμα του Earth Hour Blue και του WWF που έχει στόχο να αποφευχθεί η αποψίλωση των δασών στο βιότοπο του Γιγάντιου Πάντα.

 

·    Μέσω των προσπαθειών του, το στούντιο θα λάβει αντισταθμιστικά οφέλη Gold Standard που καθιστούν το σύνολο της φυσικής παραγωγής του The Amazing Spider-Man 2, καθώς και τις εκπομπές αερίων από προήλθαν από την περιοδεία για την προώθηση της ταινίας, με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Από το 2012, το 100% των κινηματογραφικών ταινιών της Sony Pictures έχουν λάβει” Green Seal “από μια βιομηχανία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δείχνουν ότι το The Amazing Spider-Man 2 είναι μία από τις πολλές παραγωγές της ColumbiaPicturesπου έχουν μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους.

Είτε εντός είτε εκτός οθόνης, ο Spider-Man αποδεικνύει ότι μπορούμε όλοι να γίνουμε Υπερήρωες όταν συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας. 

Χρησιμοποίησε, λοιπόν, τη δύναμή σου σήμερα!  

The AmazingSpiderman 2

Γνωρίζαμε πάντοτε πως η πιο σημαντική μάχη του Spider-Man είναι αυτή που γίνεται μέσα του:  ο αγώνας ανάμεσα στη ρουτίνα του Πίτερ Πάρκερ και τις υπεράνθρωπες ευθύνες του Spider-Man. Αλλά στο Spider-Man 2, o Πίτερ Πάρκερ ανακαλύπτει πως μια μεγαλύτερη σύγκρουση βρίσκεται ακριβώς μπροστά του.

Είναι τέλειο να είσαι ο Spider-Man (AndrewGarfield). Για τον Πίτερ Πάρκερ δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πετά ανάμεσα σε ουρανοξύστες, να είναι ο απόλυτος ήρωας και να περνά χρόνο με την αγαπημένη του, Γκουέν (EmmaStone). Αλλά το να είσαι ο Spider-Man έχει ένα κόστος, γιατί είσαι ο μόνος που μπορείς να σώσεις του Νεοϋορκέζους από τους κακούς που απειλούν την πόλη. Με την εμφάνιση του Ελέκτρο (JamieFoxx), ο Πίτερ πρέπει να αντιμετωπίσει κάποιον πιο δυνατό από τον ίδιο. Και καθώς ο παλιός του φίλος, Χάρι Οσμπορν(DaneDeHaan), επιστρέφει, ο Πίτερ αντιλαμβάνεται πως όλοι οι εχθροί του έχουν κάτι κοινό: την εταιρεία OsCorp.

Σκηνοθεσία: Marc Webb. Παραγωγοί: Avi Arad και Matt Tolmach. Ιστορία και σενάριο: Alex Kurtzman & Roberto Orc I & Jeff Pinkner. Βασισμένη στο κόμικ της Marvel των Stan Lee and Steve Ditko. 

1 Μαΐου στους κινηματογράφους

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης