Πέθανε στα 63 του χρόνια ο Richard Glatzer, σκηνοθέτης της ταινίας «Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει» που χάρισε στην Julianne Moore το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου. Ο Richard Glatzer έπασχε από την νευροεκφυλιστική νόσο Charcot, όταν άρχισε τα γυρίσματα της ταινίας «Still Alice» πέρυσι.

H Moore όταν παρέλαβε το Όσκαρ της αναφέρθηκε στο θάρρος με το οποίο ο σκηνοθέτης της στην ταινία αντιμετώπισε την ασθένειά του. «Όταν ο Richard διαγνώσθηκε με την πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση, ο Wash τον ρώτησε τι θέλει να κάνει. Μήπως να ταξιδέψει, να δει τον κόσμο; Είπε ότι ήθελε να κάνει ταινίες. Και αυτό έκανε… Αυτή η ταινία είναι ένα δώρο που του έμαθε να εκτιμά ακόμη περισσότερο τη ζωή» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή του ο σύζυγό του και επίσης σκηνοθέτης της ταινίας Wash Westmoreland είχε σχολιάσει: «Το να τον βλέπω να μάχεται με την πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση επί τέσσερα χρόνια με τόσο θάρρος με ενέπνευσε, όπως και όλους όσοι τον γνώρισαν. Έβαλε όλη του την καρδιά και την ψυχή στο Still Alice και το γεγονός ότι αυτή η ταινία άγγιξε τόσους ανθρώπους ήταν μία διαρκής πηγή χαράς γι’ αυτόν».

Ο Wash Westmoreland έγραψε για τον θάνατό του στο twitter: «Είμαι συντετριμμένος. Ο Richard
ήταν η αδελφή ψυχή μου, ο συνεργάτης μου, η ζωή μου. Ένας αληθινός καλλιτέχνης και ένας φωτεινός άνθρωπος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εις το επανιδείν Richard μία από τις πιο αξιολάτρευτες ψυχές από όσες συνεργάστηκα» είναι το μήνυμα στο Twitter του ιδρύματος του ηθοποιού Alec Baldwin, που επίσης πρωταγωνιστεί στην ταινία.

Τέλος να σημειώσουμε πως η ταινία αφορά μία άλλη εκφυλιστική ασθένεια, τη νόσο Αλτσχάιμερ. Η ομάδα της παραγωγής περιέγραψε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας προώθησης της ταινίας με ποιον τρόπο επικοινωνούσε με ένα τάμπλετ, αφού δεν μπορούσε να εκφρασθεί.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης