Έπειτα από 25 χρόνια ακατάπαυστων προσπαθειών και πάρα πολλές δυσκολίες, «Το Σπίτι του Ηθοποιού», ένα κτήριο σκέτο στολίδι, άνοιξε με λαμπρότητα τις πόρτες του σε όλους τους ηθοποιούς, κυρίως όμως σε εκείνους που χρειάζονται στέγη, αλλά και σε σπουδαστές δραματικών σχολών που προέρχονται από την επαρχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνθρωποι του θεάτρου, της τέχνης γενικότερα αλλά και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέστησαν στην όμορφη τελετή εγκαινίων, την οποία διέκρινε το ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα.

Ο σκεπαστός πεζόδρομος της οδού Παναθηναίων έχει στολιστεί με παγκάκια, λουλούδια και γκράφιτι του Μώραλη, ενώ υπάρχουν και εικαστικές παρεμβάσεις του μεγάλου καλλιτέχνη Φασιανού, και έχει μετατραπεί σε στέκι. Εδώ στεγάζεται ένα θεατράκι, μια δραματική σχολή και χώρος για τα παιδιά των ηθοποιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χώρος θυμίζει πιο πολύ σπίτι, με προσωπικά αντικείμενα μεγάλων ηθοποιών, έπιπλα, πορτρέτα και άλλα.

Εδώ ήδη έχουν βρει κατάλυμα μεγάλοι ηθοποιοί που δεν έχουν πού να μείνουν, επειδή αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, όπως ο Ανδρέας Μπάρκουλης.

Η εμπνεύστρια της ιδέας κα Άννα Φόνσου δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ότι η Πολιτεία ακόμη της χρωστά χρήματα, με τα οποία, αν τα λάβει, θα μπορέσει να ολοκληρώσει και το δεύτερο κτήριο για το «Σπίτι του ηθοποιού», που θα είναι πιο πολύ ένα πολιτιστικό κέντρο.

Επιμέλεια: Νίκος Τσιαμτσίκας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης