Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά του έργα, παρουσιάζει στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης, ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας ζωγράφος Άλκης Αστράς που σε ηλικία 83 ετών εξακολουθεί να δημιουργεί στην Αυστραλία όπου ζει εδώ και πολλά χρόνια, μετά την περιπλάνησή του σε πολλές χώρες της Ευρώπης, την Αμερική και την Ασία.

Η έκθεσή του στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης, 280 William Street, Melbourne, διοργανώνεται από κοινού με τον ομογενειακό οργανισμό «Φροντίδα» που θέλει να αναδείξει το συνολικό έργο του διακεκριμένου καλλιτέχνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ‘Αλκης Αστράς γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στις μαύρες μέρες του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και του εμφυλίου πολέμου. Το σπίτι που γεννήθηκε, απέναντι από την Ακρόπολη, χρησιμοποιήθηκε ως αρχηγείο από τον εχθρό και από τους συμμάχους στη διάρκεια του πολέμου.

Η πρώτη προσωπική του έκθεση έγινε το 1954 και από τότε δεν σταμάτησε να δημιουργεί και να εκθέτει. Έχει εκθέσει στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και οι συλλέκτες έργων του είναι πρόεδροι, πρωθυπουργοί, ηθοποιοί, εραστές της τέχνης απ’ όλο τον κόσμο.

Έχει ζήσει σε πολλές χώρες και γνώρισε κουλτούρες και ανθρώπους μέσω των εκθέσεών του. Από τα πιο εξαιρετικά έργα του είναι αυτά που καταπιάνονται με τους ιθαγενείς της Αυστραλίας με τους οποίους έζησε για μεγάλο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης