Το 3D έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και είναι ορατό σε πολλά… επίπεδα της καθημερινότητάς μας.

Ο καινοτόμος καλλιτέχνης Τσαρλς Φατσίνο, ο οποίος κάνει το κοινό του να δει τον κόσμο με άλλη οπτική, γεννήθηκε το 1955. Ο ιταλικής καταγωγής Αμερικανός θεωρείται πλέον ιστορικό πρόσωπο της pop art, αφού είναι ο εισηγητής της 3D τεχνικής και οι δημιουργίες του εκτίθενται σε σημαντικές γκαλερί σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την τέχνη όταν ήταν 12 ετών και μόλις έναν χρόνο αργότερα παρουσίαζε την πρώτη του ατομική έκθεση. Μετά το σχολείο σπούδασε στο School of Visual Arts του Μανχάταν, από όπου αποφοίτησε σε ηλικία 23 ετών, έχοντας ήδη τη φήμη ενός μεγάλου ταλέντου να τον συνοδεύει.

Το 1980 ο Φατσίνο παρακολούθησε για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια ένα μάθημα κατασκευής έργων τέχνης από χαρτί. Εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ, που άρχισε αμέσως να πειραματίζεται με τη συγκεκριμένη τεχνική, και το αποτέλεσμα ήταν τα μοναδικά έργα που τον έκαναν διάσημο.

Τα δημιουργήματά του είναι κυρίως απεικονίσεις της Νέας Υόρκης που παίζουν με την προσωνυμία της «The Big Apple», ενώ έχει ασχοληθεί και με την Καλιφόρνια, το Λας Βέγκας, ακόμα και το Βατικανό. Πάντα με παιχνιδιάρικη, καρτουνίστικη διάθεση και δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στο γκρίζο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης