Ένα διακεκριμένο τέκνο της Ηπείρου, τον Λεωνίδα Παλάσκα, αξιωματικό του Ελληνικού και Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού και Υπουργό Ναυτικών στην κυβέρνηση του Επαμεινώνδα Δεληγιώργη θα τιμήσει η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Μεγάλη Γότιστα του Δήμου Μετσόβου, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο χωριό.

Την Παρασκευή, 30 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της Μεγάλης Γότιστας τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Λεωνίδα Παλάσκα, η οποία τοποθετείται σ’ αυτήν ως ελάχιστος φόρος τιμής στο πρόσωπό του. Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μετσόβου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μεγαλογοτιστινών, ο Σύλλογος Γυναικών Γότιστας και η Αδελφότητα Μεγαλογοτιστινών Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 8.30 π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Μεγάλης Γότιστας. Στις 10.30 π.μ. επίσημοι και χωριανοί θα βρεθούν στην πλατεία όπου στις 11 π.μ. θα ξεκινήσει η κυρίως εκδήλωση με χαιρετισμούς και ομιλίες για το έργο και την προσωπικότητα του Λεωνίδα Παλάσκα. Στις 11.30 π.μ. θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του και στις 12 μ. θα ακολουθήσει παραδοσιακό πανηγύρι συνοδεία τοπικών εδεσμάτων. Στις εκδηλώσεις έχει προσκληθεί και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης