Marina

Ιταλία 1948. Ο δεκάχρονος Rocco ζει σε ένα πανέμορφο βουνό, μέχρι που ο πατέρας του αποφασίζει να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένεια του. Οι ευτυχισμένες μέρες του Rocco είναι παρελθόν, καθώς τα γκρίζα τοπία των μεταλλωρυχείων του Βελγίου απλώνονται τώρα μπροστά στα μάτια του. Για χρόνια, οι παγωμένοι χειμώνες και μια άγνωστη κουλτούρα είναι η νέα του πραγματικότητα. Ο Rocco βάζει σκοπό της ζωής του να ξεχωρίσει. Η μουσική και ο έρωτας είναι τα μέσα για να αποδράσει από την πραγματικότητα και να ζήσει το όνειρο του. Η νεαρή Marina θα γίνει η μούσα του και θα του χαρίσει την παγκόσμια αναγνώριση μέσα από το ομότιτλο τραγούδι που θα της γράψει για να την κερδίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Supercondriaque
Μεταφρασμένος Τίτλος: Σουπερχόνδριος

Ο Ρομαίν είναι 40 χρονών, δεν είναι παντρεμένος και δεν έχει παιδιά. Η δουλειά του ως φωτογράφος για διαδικτυακό ιατρικό λεξικό δε βοηθάει την οξεία υποχονδρία του, που για χρόνια καθορίζει τη ζωή του ολόκληρη, υποβιβάζοντας τον σε ένα σάκο με φοβίες και νευρώσεις. Ο μοναδικός του φίλος, ο γιατρός Ντιμίτρι Ζβένκα, έκανε το τραγικό λάθος να τον συμπαθήσει πραγματικά όταν τον πρωτογνώρισε. Έχει βρει το μπελά του με τα αμέτρητα ψυχοσωματικά προβλήματα του Ρομαίν, και θα ήθελε να τον ξεφορτωθεί για πάντα. Πιστεύει ότι αν εκείνος γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του, όλα του τα προβλήματα θα λυθούν. Το να βρεθεί όμως μια γυναίκα που θα ανεχτεί το Ρομαίν όπως είναι και θα τον βοηθήσει, αποδεικνύεται μια μεγάλη πρόκληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Parker

O Πάρκερ (Στέιθαμ) είναι ένας σκληροτράχηλος κακοποιός με κώδικα τιμής: Δεν κλέβει ποτέ από αυτούς που έχουν ανάγκη. Όταν του τη φέρνουν οι συνεργάτες του σε μια ληστεία τράπεζας, ορκίζεται εκδίκηση και τους ακολουθεί στην επόμενή τους “δουλειά”, μια κλοπή κοσμημάτων στο Παλμ Μπιτς. O Στέιθαμ κυνηγάει να ανταποδώσει, έχοντας στο πλευρό του την πιο σέξι από ποτέ Τζένιφερ Λόπεζ (“ΚΑΚΙΑ ΠΕΘΕΡΑ”, “ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ”).

Σε σκηνοθεσία του Τέιλορ Χάκφορντ, το “PARKER” είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα “FLASHFIRE” του Ντόναλντ Ε. Ουέστλεϊκ, ένα από τα πολλά που έχει γράψει με ήρωα τον Πάρκερ. Ο Τζέισον Στέιθαμ (“ΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ”, “THE TRANSPORTER”) ερμηνεύει τον κεντρικό χαρακτήρα που έχουν στο παρελθόν ερμηνεύσει επίσης ο Λι Μάρβιν στο “Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΛΚΑΤΡΑΖ” του 1967 ως Γουόκερ και ο Μελ Γκίμπσον στο “ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ” το 1999 ως Πόρτερ.

Ocho Apellidos Vascos
Μεταφρασμένος Τίτλος: Έρωτας αλά Ισπανικά

Η πιο δροσερή ερωτική κωμωδία του καλοκαιριού, που επιβεβαιώνει με χιούμορ και ευαισθησία, πως όσο πιο έντονες είναι οι διαφορές στα ζευγάρια, τόσο πιο μεγάλη έλξη υπάρχει.

Ο Ραφαέλ είναι γεννημένος στη Σεβίλλη και περήφανος Ανδαλουσιανός. Ένα βράδυ θα γνωρίσει την Αμάια, μια όμορφη και δυναμική κοπέλα με Βάσκικη καταγωγή. Μετά από μια παθιασμένη νύχτα, θα του κλέψει την καρδιά, ξεχνώντας στο σπίτι του, σαν μοντέρνα σταχτοπούτα, την τσάντα της. Αυτό είναι το καλύτερο άλλοθι για τον Ραφαέλ που θα ταξιδέψει στην περιοχή που μένει η Αμάια για να της την επιστρέψει. Παρότι η Αμάια δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να του χαρίσει άλλες νύχτες, η επιστροφή του σκληροπυρηνικού πατέρα της στην πόλη, θα της αλλάξει τα σχέδια, υποχρεώνοντας τον Ραφαέλ να υποδυθεί έναν ρόλο που δεν φανταζόταν ποτέ στη ζωή του.

Η άνευ προηγουμένου εμπορική επιτυχία της ταινίας στην Ισπανία (που κυκλοφόρησε σε διανομή UNIVERSAL), αλλά και οι διεθνείς πωλήσεις της σε όλο τον κόσμο, οδήγησαν τους παραγωγούς να ανακοινώσουν το σίκουελ της ταινίας που αναμένεται για το 2015.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης