Οι Saltimpagoi είναι μια μπάντα που σχηματίστηκε τον Δεκέμβριο του 2011 από τον Στάθη Μπαϊρακτάρη (singer, acoustic guitar) και τον Νίκο Γεωργάκη (electric guitar, singer). Με διαφορετική μουσική πορεία ο καθένας, ενώνουν τις εμπειρίες τους και το κέφι τους και συνεχίζουν πλέον μαζί το μουσικό τους ταξίδι.

Οι εμφανίσεις τους ξεκινούν από μουσικές σκηνές της Αθήνας με ελληνικές και ξένες rock διασκευές, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν το υλικό για το πρώτο τους άλμπουμ. Αναζητώντας τους κατάλληλους μουσικούς που θα ολοκληρώσουν το σχήμα, τον Μάιο του 2012 έρχονται ο Μάκης Κωνστάντης (drums, singer), ο Βασίλης Κοντοδήμος (keybords, vocals), o Τάσος Δρόλιας (Bass) και η Λίνα Σταμάτη (singer), για να δώσουν στην μπάντα τη σημερινή της μορφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικές τους συνθέσεις με ελληνικό στίχο, επηρεασμένες από την rock και την reggae, δίνουν μια άλλη οπτική στο σύνολο της μουσική τους. Οι διασκευές τους αποτελούν ένα από τα δυνατά χαρτιά των live που δίνουν, παίζοντας τραγούδια από Placebo, Massive Attack, Radiohead, James, Keziah Jones, Him, Adele, Janis Joplin, Queen, Joan Jett, Zz top κ.ά..

Αυτό το διάστημα οι Saltimpagoi ετοιμάζουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τα τραγούδια τους όπως: «Το φως Των Φάρων», «Σιωπή που φωνάζει», «Θα είμαι Πάντα Εδώ», «Μικρές στιγμές», «Χίλια κι ένα», «Πάντα θα ελπίζω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Saltimpagoi αποτελούνται από τους:

Στάθη Μπαϊρακτάρη (singer, acoustic guitar)
Νίκο Γεωργάκη (electric guitar, singer)
Μάκη Κωνστάντη (drums, singer)
Λίνα Σταμάτη (singer)
Βασίλη Κοντοδήμο (keybords, vocals)
Τάσο Δρόλια (Bass, electric guitar).

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης