Στην οροφή αυτού του μυστηριώδους μπαρ, 10.000 πεταλούδες φτερουγίζουν και ανακαλούν στη μνήμη σκηνές από ένα βιβλίο με νεράιδες ή από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Βοηθά και το ότι είναι υπόγειο αυτό το μπαρ – σε τρεις πόλεις, τη Μπανγκόκ, το Χονγκ-Κονγκ και το Τόκιο –, που θυμίζει ένα σιδεράδικο: σίδερο, ξύλο, δέρμα και περίεργη διακόσμηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο «Εργαστήριο», το κεντρικό δωμάτιο, από το ταβάνι κρέμονται 10.000 βαλσαμωμένες πεταλούδες, πάνω από χαμηλά καθίσματα και στρογγυλά τραπέζια: αυτή ήταν η σύλληψη του αυστραλιανής καταγωγής σχεδιαστή Άσλεϊ Σάτον (Ashley Sutton).

Διακλαδίζονται άλλα δωμάτια, σχεδιασμένα ως «Φούρνοι» ή ως «Χυτήρια» για να προσφέρουν ιδιωτικό χώρο σε πιο ολιγάριθμες παρέες. Σε κάθε λεπτομέρεια του εσωτερικού τού μπαρ είναι διηθημένο ένα πνεύμα μαγείας, που έχει «ταξιδέψει» στο σήμερα από τις ημέρες που ο Σάτον εργαζόταν σε υπόγειες στοές ορυχείων σιδηρομεταλλεύματος στη δυτική Αυστραλία.

Ο διάκοσμος ακολουθεί μια φαντασία του σχεδιαστή, στην οποία οι μεταλλωρύχοι «σκοντάφτουν» πάνω σε μικρά φτερωτά πνεύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης