Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Javier Bardem είναι ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ Sons of the Clouds, the Last Colony, που αφηγείται το πώς η αποικιοποίηση στην περιοχή της βόρειας Αφρικής έχει αφήσει σήμερα περίπου 200.000 ανθρώπους να ζουν σε καταυλισμούς προσφύγων.

Ο Bardem συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Alvaro Longoria για τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ, το οποίο έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα στην Ισπανία. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στην φυλή των Saharawi, που κάποτε ήταν κάτοικοι της Δυτικής Σαχάρας, και σήμερα ζουν σε καταυλισμούς προσφύγων στην Αλγερία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διάσημος ισπανός ηθοποιός είχε επισκεφθεί πριν από τέσσερα χρόνια τους καταυλισμούς όπου ζουν οι Saharawi, και είχε συγκλονιστεί από τις κακές συνθήκες διαβίωσης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες.

Όπως δήλωσε ο Bardem, αυτό το ντοκιμαντέρ γεννήθηκε από την ανάγκη να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι. Στο “Sons of the Clouds” περιλαμβάνονται πάνω από 70 συνεντεύξεις με ειδικούς, πολιτικούς και αναλυτές, που προσπαθούν να εξηγήσουν την κατάσταση στη δυτική Σαχάρα, η οποία κάποτε ήταν ισπανική αποικία. «Θέλουμε το κοινό να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Σημειώνεται ότι το ντοκιμαντέρ του Javier Bardem θα προβληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 29 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:ant1
Επιμέλεια:Nτίνος Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης