Το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο Athens Jazz Festival με τον Mercan Dede Secret Tribe. Η αυλαία του 15ου φεστιβάλ μουσικής Jazz στην Τεχνόπολη θα κλείσει την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 23:00, με τον Τούρκο δημιουργό να παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό ακούσματα της τουρκικής κουλτούρας εφαρμοσμένα στην σύγχρονη μουσική πετυχαίνοντας ένα καινούριο μουσικό μείγμα με ιδιαίτερη αισθητική αξία τόσο για τους λάτρεις της σύγχρονης όσο και της παραδοσιακής μουσικής.

Το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και υλοποιεί δράσεις σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία για τη στήριξη σημαντικών πολιτιστικών δρώμενων και τουριστικών διοργανώσεων καθώς και την ανάδειξη εμπνευσμένων δημιουργών στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών.

Λίγα Λόγια για τον Mercan Dede

Είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς σύγχρονους Τούρκους μουσικούς. Ο Mercan Dede αντλεί από τα μουσικά / φιλοσοφικά διδάγματα της πλούσιας σουφικής παράδοσης και τα εφαρμόζει στη σύγχρονη μουσική – ακουστική ή ηλεκτρική / ηλεκτρονική. Με την μουσική του ο Mercan Dede καλύπτει μια ευρεία ηχητική γκάμα που πιάνει από την tribal / house και την καθαρή παραδοσιακή ως την world jazz με ιδιαίτερη ευστροφία. Τα ταξίδια του Mercan Dede ανά τον κόσμο έχουν σαν αποτέλεσμα να ενσωματώνει στη μουσική του στοιχεία από διαφορετικές κουλτούρες και να έχει μια πραγματικά κοσμοπολίτικη άποψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Λίγα λόγια για το Athens Jazz Festival

Το Athens Technopolis Jazz Festival, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια, και η Στέγη συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή. Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί jazz τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη, με μουσικά συγκροτήματα που μας ταξιδεύουν ακόμα και σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στην Τεχνόπολη.

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης