Διευθυντές μουσείων, επιμελητές εκθέσεων, ιστορικοί τέχνης και κυρίως άτομα όλων των ηλικιών έδωσαν το «παρών» στην Art Athina 2017 που ολοκληρώθηκε, στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο και ανανεώνει το ραντεβού της με το κοινό το 2018.

«Η Art Athina 2017 κέρδισε το στοίχημα» αναφέρουν οι διοργανωτές στην απολογιστική τους ανακοίνωση, δεδομένου ότι «ο μεγάλος κριτής, το κοινό, ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης επικροτώντας το νέο πρόσωπο του θεσμού τόσο με την προσέλευση του, όσο και με τα σχόλια του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια ανακοίνωση ενημερώνουν ότι η επισκεψιμότητα από τις πρώτες ώρες που άνοιξε τις πύλες της η έκθεση, το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν μεγάλη και ότι οι επισκέπτες «διέθεσαν κατά μέσο όρο τουλάχιστον δύο ώρες περιηγούμενοι όχι μόνο στον κυρίως εκθεσιακό χώρο – την καρδιά της Art Athina με τις 58 γκαλερί – αλλά και στις προτάσεις του παράλληλου προγράμματος που αποτελούσαν μία από τις πολλές καινοτομίες της φετινής Art Athina, με αφιερώματα στο ντιζάιν, την βίντεο τέχνη, την πολύχρονη ιστορία του θεσμού αλλά και στο έργο δύο σπουδαίων καλλιτεχνών που «έφυγαν» πρόσφατα από τη ζωή του Γιάννη Κουνέλλη σε συνεργασία με το ίδρυμα Ι. Φ. Κωστοπούλου και του Δημήτρη Μυταρά σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη- Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου».

Η Art Athina τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση είναι σε διαδικασία ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” 2014-2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης