«Έφυγε» από τη ζωή τη Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 87 ετών η ηθοποιός Εκάλη Σώκου, η οποία κηδεύτηκε το Σάββατο.

Γεννημένη στο Αγρίνιο το 1927, η κατά κόσμον Εκάλη Μπουκογιάννη -Σώκου όπως ήταν το πλήρες όνομά της, εργάστηκε αποκλειστικά στο χώρο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 έως και τα τέλη της δεκαετίας του ’70.Η μοναδική συμμετοχή της σε ταινία ήταν στην αγγλικής παραγωγής «Ραντεβού Στη Μεσόγειο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση ήταν το 1955, στο μονόπρακτο «Προς κατεδάφισιν» του Τ. Ουίλιαμς, όπου έπαιξε τη μικρή Ουίλλυ. Το μικροκαμωμένο σουλούπι της δεν έκανε για «ντάμες», όμως καταξιώθηκε σε ρόλους νεαρών κοριτσιών αλλά και στην κωμωδία.

Ήταν σύζυγος του ηθοποιού Δημήτρη Χατζημάρκου, με τον οποίο είχαν αποκτήσει και ένα γιο. Μετά το θάνατο του συζύγου της (24/2/1978) παραγκωνίστηκε από τα στελέχη του θιάσου του Τέχνης. Της δίνονταν μόνο μικροί ρόλοι και έπειτα καθόλου (ο τελευταίος της ήταν στο μονόπρακτο «Χαιρετισμούς από τη Μπέρθα»). Ωστόσο παρέμεινε πιστή στο Θέατρο Τέχνης μέχρι το τέλος , υποστηρίζοντας ότι «κατά βάθος» ο Κάρολος Κουν της είχε ιδιαίτερη αδυναμία, άσχετα εάν δεν της έδινε κάποιο σπουδαίο ρόλο να παίξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης