Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών άφησε ο πολυαγαπημένος Βρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Μέλη της οικογένειάς του επιβεβαίωσαν τον θάνατό του, επισημαίνοντας ότι ο Ρίκμαν έδινε πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληθώρα ταινιών στο ενεργητικό του, ο Άλαν Ρίκμαν πρωταγωνίστησε μεταξύ άλλων στη σειρά ταινιών «Harry Potter», όπου υποδύθηκε τον σκοτεινό και αμφιλεγόμενο καθηγητή Σνέιπ -ρόλος που τον έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή στο νεανικό κοινό. Παράλληλα, έπαιξε σε ταινίες όπως «Robin Hood: Prince of Thieves» (ως ο δεσποτικός Σερίφης του Νότιγχαμ) και στη ρομαντική κομεντί «Love Actually».
 

Γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου 1946 στο Χάμερσμιθ του Λονδίνου, ο Άλαν Ρίκμαν άφησε το στίγμα του τόσο στη βρετανική θεατρική σκηνή όσο και στη μεγάλη οθόνη. Ένας από τους πρώτους ρόλους μέσω των οποίων κέρδισε αναγνωρισιμότητα ήταν αυτός του κακού Χανς Γκρούμπερ στο «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνεις» (1988), με τον Μπρους Γουίλις. Ο ρόλος, όμως, που τον είχε καθιερώσει νωρίτερα ήταν εκείνος του Βαλμόν στο θεατρικό «Επικίνδυνες Σχέσεις» (1985). Ακόμα μεγαλύτερη φήμη απέκτησε με τον ρόλο του Ρασπούτιν στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά (1996).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης