Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος επισκεπτών στις συμμετέχουσες γκαλερί πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Δεκεμβρίου το 3ο Gallery Weekend. Η εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου καθιστά πλέον το πολιτιστικό διήμερο, θεσμό στην εικαστική πραγματικότητα της χώρας.

Η τρίτη γιορτή των γκαλερί που διοργανώθηκε από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης) και την οργανωτική ομάδα της Art-Athina, επέκτεινε την επίδραση της σύγχρονης τέχνης σε ένα κοινωνικό φάσμα που ξεπερνάει κατά πολύ τις ομάδες των γνωστών φιλότεχνων. Η συλλογική προσπάθεια του «Gallery Weekend» συνέβαλε στο να δημιουργηθεί ένας κρίκος ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό των γκαλερί και του κοινού, με συνεκτικό δεσμό την άμεση γνωριμία με αμφίδρομα οφέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου καθιστά πλέον το Gallery Weekend θεσμό στην εικαστική πραγματικότητα της χώρας​

Όσοι εμπλέκονται δημιουργικά με το κόσμο των εικαστικών, ξενάγησαν τους επισκέπτες στο έργο 200 και πλέον δημιουργών. Έργο, που στο σύνολο του σκιαγραφεί τόσο τις τάσεις όσο και τις μορφές έκφρασης του καλλιτεχνικού τοπίου της εποχής. Σημαντικό είναι, ότι οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με καλλιτέχνες και επιμελητές που ήταν πρόθυμοι να μιλήσουν για το έργο τους ή να συζητήσουν μαζί τους για οποιαδήποτε πιθανή απορία. Παράλληλα, οι ερωτηθέντες και οι διοργανωτές κατέγραψαν τους προβληματισμούς και τις επιθυμίες του κοινού.

Δράσεις που καθιστούν το «Gallery Weekend» ως ένα πεδίο επικοινωνίας, όπου η τέχνη με διάμεσο την ανθρώπινη επαφή αποκτά την πραγματική της σημασία. Οι επισκέπτες εκπροσωπούσαν όλες τις ομάδες του κοινωνικού συνόλου, κάθε ηλικίας αλλά και επαγγελματικού προσδιορισμού. Ελπιδοφόρα ήταν η συμμετοχή νεαρών ηλικιακών ομάδων (παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους, μαθητές και φοιτητές) των οποίων η επαφή θα λειτουργήσει καταλυτικά στο να γίνει η τέχνη μέρος της καθημερινότητάς τους. Επίσης, ομάδες αστικής περιήγησης όπως η ATA Tours αλλά και ποδηλατών μέσω του περιοδικού MBike κάλυψαν ένα μεγάλο μέρος των χώρων που συμμετείχαν στο «Gallery Weekend». 

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη καταλαμβάνουν πλέον, μέσω του «Gallery Weekend», τη θέση τους στο παγκόσμιο χάρτη των αντίστοιχων διοργανώσεων του εξωτερικού. Χρόνο με το χρόνο ο νεότευκτος θεσμός θα εξελίσσεται, θα επεκτείνεται και θα εμπλουτίζεται, με σκοπό να μεταγγίζει στους πολίτες την ατμόσφαιρα και τον δυναμισμό της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολιτιστική εκδήλωση Gallery Weekend 2015 διεξήχθη σε συνεργασία με τον Οργανισμό, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.art-athina.gr
E-mail: press@art-athina. gr
Τηλ: 210 9221254

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης