Στον ψηφιακό κόσμο των κινητών τηλεφώνων νέας τεχνολογίας θα περιπλανώνται από εδώ και στο εξής τα εκθέματα και οι πληροφορίες του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Το «ΑΜΘ mobile» είναι ένα πρόγραμμα-εφαρμογή που «έστησε» ομάδα φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο και η χρήση του γίνεται ήδη μέσω κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό Android και iOS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κρίση που διάγουμε δεν αφορά μόνο στην οικονομία αλλά είναι – μάλλον – κρίση του ουμανισμού και κατ’ επέκταση των ανθρωπιστικών σπουδών. Η ζωή μας ”κινείται” πλέον με κουμπιά, αλλά… οφείλουμε να προσαρμοσθούμε» τόνισε μεταξύ άλλων στην παρουσίαση της συνεργασίας μεταξύ Αρχαιολογικού Μουσείου και ΑΠΘ η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Τζένη Βελένη.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή εστιάζει στην προβολή των μόνιμων εκθέσεων του μουσείου μέσα από επιλογή των σημαντικότερων εκθεμάτων του (έγινε με τη συνεργασία αρχαιολόγων), ενώ είναι διαθέσιμη σε δύο γλώσσες – Ελληνικά και Αγγλικά. Προσφέρει επίσης ενημέρωση όσον αφορά στην οδική πρόσβαση στο μουσείο (μέσω GPS), πληροφόρηση για τις τιμές των εισιτηρίων, το ωράριο λειτουργίας κ.ά..

«Είναι η πρώτη φορά που η εφαρμογή στοχεύει σε πολιτιστικό αντικείμενο, αλλά είναι αναγκαίο. Είναι όμως χαρακτηριστικό πως ο ημερήσιος αριθμός πωλήσεων των συγκεκριμένων έξυπνων συσκευών παγκοσμίως ξεπερνά τον ημερήσιο αριθμό γεννήσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση της εφαρμογής ο εκ της ομάδας των φοιτητών, Βαγγέλης Μοτενίτσαλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης