Στα μέσα Μαΐου, ο κινηματογράφος Τριανόν, θα αναβιώσει τη μόδα της PopArt με ένα 10ημερο αφιέρωμα στο έργο του Άντι Γουόρχολ, του δημοφιλέστερου καλλιτέχνη του συγκεκριμένου κινήματος.

Aπό τις 9 έως 19 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί το κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο: «Εργοστάσιο προφητικών εικόνων» που παραπέμπει στο στούντιο «Silver Factory» του Γουόρχολ που πήρε το όνομα του από τους εσωτερικούς του τοίχους – που ήταν καλυμμένοι με αλουμινόχαρτο και βαμμένοι σε χρώμα ασημί. Ανάμεσα στα έργα που θα προβληθούν περιλαμβάνονται και τέσσερις βουβές πειραματικές ταινίες του Γουόρχολ, με μουσική επένδυση από τους ION, The Boy, Adolf Plays The Jazz και Μιχάλη Δέλτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γουόρχολ έμεινε στην ιστορία για τα έντονα χρώματα των έργων του και τις «αλλοιώσεις» διάσημων εμπορικών εικόνων από αστέρες του Χόλιγουντ μέχρι δημοφιλή προϊόντα. Ωστόσο, το έργο του ήταν ουσιαστικά ένας αέναος προβληματισμός αναφορικά με τον τρόπο ανάδειξης των ανθρώπινων και μη «προϊόντων» που καθόριζαν τις τάσεις και όριζαν την «ουσία» της εποχής του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης