Στη Λουκίλα Καρρέρ και τη Λίτσα Θεοφάνους και στην εκπομπή «Με το Λι και με το Λάμδα» στην τηλεόραση της Ζούγκλας μίλησε ο κορυφαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας με αφορμή την βράβευσή του με το διεθνές βραβείο Τζιουζέπε Σάκα (Giuseppe Sciacca) που θα γίνει στη Ρόδο, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

«Είναι η πρώτη φορά που η προεδρία των βραβείων αποφάσισε να βραβεύσει μια σημαίνουσα προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας, πέραν της ετήσιας τελετής στο Βατικανό» είπε η Αρχαιολόγος και Γενική Γραμματέας των βραβείων κ. Βίκυ Μπαφατάκη για τη βράβευση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τον επιλέξαμε για το ήθος του, την προσφορά του στον Πολιτισμό αλλά και την Επιστήμη – αφού είναι και Επίτιμος Διδάκτωρ Χημείας» είπε η κ. Μπαφατάκη που συνομίλησε τηλεφωνικά στον «αέρα» της εκπομπής με τον Συνθέτη.

Η βράβευση του Μίμη Πλέσσα θα γίνει στην Μεσαιωνική Τάφρο της Ρόδου την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 21.00 ενώ ο ίδιος θα «αντιφωνίσει» με μία συναυλία στην οποία θα τραγουδήσουν ο Σπύρος Κλείσσας και η Fide Koksal. Συμμετέχουν οι μουσικοί Νασσος Σωπύλης και Δημήτρης Στασινός.

Επιμέλεια: Λουκίλα Καρρέρ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης