Πριν από ένα χρόνο μια ομάδα καλλιτεχνών αποφάσισε να συνδυάσει πέντε τέχνες, από τέσσερις χώρες, σε ένα βίντεο τριών λεπτών, χρησιμοποιώντας δύο χέρια για να εκφράσει ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Με αφορμή την 21η Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, δημοσιεύουν το έργο «Χέρια Κατά του Ρατσισμού», ένα βίντεο με ένα μήνυμα κατά του μίσους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H δημιουργία της Sara Toscano από την Πορτογαλία ενώνει τη δουλειά του ποιητή Θωμά Τσαλαπάτη από την Ελλάδα, του επίσης Έλληνα συνθέτη Μάνου Αθανασιάδη, της Ελληνο-Πολωνής τραγουδίστριας Κατερίνας Κοζαδίνου, του σκηνοθέτη Στέλιου Μαυρογιάννη από την Ελλάδα, της Ελληνίδας γραφίστριας Κατερίνας Παππού και του Πορτογάλου φωτογράφου Alexandre Cabrita.

Η πρωτοβουλία αυτή εμπνεύστηκε από το έργο της Ολλανδικής Μη Κυβερνητικής οργάνωσης Magenta, που καταπολεμά τις διακρίσεις και τον ρατσισμό διεθνώς στο διαδίκτυο. Χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από δωρεές ατόμων από όλο τον κόσμο μέσα από την πλατφόρμα crowdfunding.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί, στόχος αυτού του βίντεο είναι να εμπνεύσει άτομα και κοινότητες:
«Να ενώσουμε όλοι τα χέρια μας στον αγώνα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Να κάνουμε τα λόγια μας πράξη ώστε να χτίσουμε ένα ειρηνικό, πολυεθνικό και συνεκτικό κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης