Ανοίγει και πάλι τις πύλες του για 4η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Τάνγκο Ρεθύμνου, με τη χαρακτηριστική επωνυμία «A los Amigos», τίτλος που παραπέμπει  στο πολύ γνωστό ομώνυμο τραγούδι του συνθέτη O. Pugliese, ταυτόχρονα όμως αποτελεί και μια αφιέρωση «Για τους φίλους». Αυτό ακριβώς είναι και το σκεπτικό του Α los Amigos: μια γιορτή του Τάνγκο αφιερωμένη σε φίλους από όλο τον κόσμο.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την ομάδα TangoCultural, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνου, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Dream Events Planning, M. Kalogera-K. Nika O.E.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια τριήμερη γιορτή του Τάνγκο, που περιλαμβάνει μαθήματα και χορευτικές βραδιές με παρουσιάσεις από καταξιωμένους χορευτές και μουσικούς από την Αργεντινή, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, το «Σπίτι του Πολιτισμού» θα μετατραπεί σε μια παραδοσιακή «tangueria», χώρο μελέτης κατά τη διάρκεια της ημέρας στα σεμινάρια που θα παραδώσουν οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, και ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια της νύχτας στις βραδιές χορού («milongas» όπως ονομάζονται στη γλώσσα των μυημένων), που θα ακολουθήσουν.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες θα παραδώσουν 17 διαφορετικά σεμινάρια για όλα τα επίπεδα χορευτών και θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε φαντασμαγορικά shows κατά τη διάρκεια των βραδινών εκδηλώσεων στο Σπίτι του Πολιτισμού. Στις βραδιές αυτές μουσική θα παίζουν εξειδικευμένοι djs, που κλήθηκαν ειδικά για το σκοπό αυτό από Αργεντινή (Victor Ariel Yuryevic), Ιταλία (Ciccio Aiello) και Αθήνα (Βίκυ Δαμιανού).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Φεστιβάλ Τάνγκο Ρεθύμνου «A los Amigos» αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για τα χορευτικά δρώμενα της Ελλάδας εν γένει, μιας και έχει την τιμή να φιλοξενεί κατ’αποκλειστικότητα για δεύτερη φορά μετά τον περυσινό θρίαμβο, δύο από τους μεγαλύτερους μαέστρους του είδους, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας ξανά και μοιράζονται την τέχνη τους μαζί μας.. Πρόκειται για τους Mariano Chicho Frumboli και Juana Sepulveda, από την Αργεντινή, που η Ελλάδα είδε από κοντά μαζί για πρώτη φορά πέρυσι στο Ρέθυμνο. Ένα ζευγάρι που θεωρείται κορυφαίο παγκοσμίως, με διεθνή αναγνωρισιμότητα αλλά και αναγνώριση, που μαγεύει τα πλήθη όπου κι αν εμφανιστεί.

Η συμβολή του Chicho στην εξέλιξη του τάνγκο τα τελευταία 20 χρόνια είναι τεράστια.  Άνοιξε καινούργιους δρόμους στην τεχνική, μιας και κατά γενική ομολογία «άλλαξε τον τρόπο που χορεύεται το τάνγκο», αλλά και στην ερμηνεία της μουσικής, αφού ως μουσικός ο ίδιος κατάφερε να αποδώσει πρωτόγνωρα σημεία. Ο Chicho συμπληρώνεται από ένα άλλο ιερό τέρας, τη Juana, «το πιο ακριβό Stradivarius στα χέρια ενός μεγάλου μουσικού», όπως την έχουν χαρακτηρίσει, η οποία αποδίδει με απόλυτη τελειότητα την κάθε κίνηση.
Δυο ζωντανοί μύθοι του Τάνγκο μόνο στο A los Amigos.

Η ομάδα των καλλιτεχνών ολοκληρώνεται με δύο νεαρότερα ζευγάρια. Το δεύτερο ζευγάρι του Φεστιβάλ, οι Rui Barroso και Ines Gomes έρχονται από την Πορτογαλία. Αν και πολύ νέοι στην ηλικία έχουν καταφέρει ήδη να κατακτήσουν την Ευρώπη με το επίπεδο του χορού και την προσωπικότητά τους. Ταξιδεύουν από την Αγγλία έως την Τουρκία για σεμινάρια και shows.

Το τρίτο ζευγάρι δεν είναι άλλο από τους Μιχάλη Σουβλέρη και Μαρία Καλογερά, από την Αθήνα, ένα ζευγάρι που ξεχωρίζει στην ελληνική σκηνή και έχει διακριθεί διεθνώς, μετρώντας αρκετές συμμετοχές σε σημαντικές διοργανώσεις όπως τα Φεστιβάλ Βηρυτού, Βύβλου, Μονακό κα.

Πληροφορίες
www.a-los-amigos.com

Δείτε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης