Παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής συμμετοχών στο Εργαστήριο Νέων Συνθετών έως τα μεσάνυχτα (ώρα 23.59) της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2016.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει Εργαστήριο Νέων Συνθετών, το οποίο θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 13 Μαΐου 2017, οπότε και θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση των έργων σε συναυλία στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Η προετοιμασία και η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Ιάκωβου Κονιτόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν έως 6 συνθέτες, ηλικίας έως 30 ετών, ύστερα από επιλογή τους από επιτροπή έγκριτων συνθετών και αρχιμουσικών.

Με αφορμή τα 60 έτη από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη το 2017, και με τη συμπαράσταση των Εκδόσεων Καζαντζάκη, το φετινό Εργαστήριο Σύνθεσης αφιερώνεται σε αυτόν. Έτσι τα μουσικά έργα που θα γραφούν ειδικά για το Εργαστήριο Σύνθεσης και θα παρουσιαστούν στη συναυλία της 13ης Μαΐου 2017, θα χρησιμοποιήσουν ως αφετηρία και περιεχόμενο αποσπάσματα από τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο διακεκριμένος συνθέτης, μαέστρος και ακαδημαϊκός Θόδωρος Αντωνίου, ήδη από το 1997, καθιέρωσε τη σειρά εργαστηρίων νέων ελλήνων συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με σκοπό την εκπαιδευτική–δημιουργική διαδικασία και συνεργασία ανάμεσα στο μαέστρο, το νέο συνθέτη και τους μουσικούς. Η ιδέα, που με πολλή θέρμη αγκαλιάστηκε από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και υλοποιείται κάθε χρόνο, δίνει τη δυνατότητα στους νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να την τελειοποιήσουν μέσα στο πλαίσιο της πρόβας και της αγαστής συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, τους όρους και τη φόρμα συμμετοχής στον σύνδεσμο:
http://www.megaron.gr/default.asp?pid=284&la=1

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης