Το πρόγραμμα της μουσικής σκηνής «Μακάρι» από την Τετάρτη 17-05-2017 έως το Σάββατο 20-05-2017 είναι το εξής:

Τετάρτη 17-05-2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σμυρναίικη ρομάντζα που θα πει:

Μια ματιά στο παρελθόν, στη ζωή των ανθρώπων που γέλασαν, αγάπησαν, έκλαψαν είτε ως κοσμοπολίτες στο πολύβουο λιμάνι της Σμύρνης, είτε ως πρόσφυγες που ξανάρχισαν να ζουν από το μηδέν στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα συναισθήματα, οι συνήθειες αλλά και το κοινωνικό στίγμα μιας εποχής που παρέμεινε ανεξίτηλη στον χρόνο, παρουσιάζονται μέσα από τα τραγούδια σε ένα ελεύθερο μουσικό πρόγραμμα, από τον ταμπαχανιώτικο μανέ μέχρι το μετέπειτα ρεμπέτικο, με ενδιάμεσους σταθμούς το ελαφρό τραγούδι και δυτικότροπες συνθέσεις που επηρέασαν και επηρεάζουν βαθιά μουσικούς κάθε είδους, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητά τους. Τραγούδια για τον έρωτα, το γλέντι, τον καημό – ή αλλιώς σεβντά, ενώνονται και μπλέκονται με μεράκι, ενώ παράλληλα μιλούν στο σήμερα και το συμπληρώνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Σμυρναίικη ρομάντζα αποτελούν οι:

Κλέαρχος Κορκόβελος: κύμβαλο-φωνή,Νίκος Μήλας: βιολί
Φωτεινή Ρεντζή: κιθάρα-φωνή,Βασιλική Τσιφτσή: φωνή

Στις 9.30μ.μ .Είσοδος 10 ευρώ ( με μπύρα,κρασί,ρακή)

Παρασκευή 19-05-2017

Στους δύο τρίτος δε χωρεί. Θα αντέχατε να ακούσετε σε ένα live από Γλυκερία μέχρι Πάολα …ακόμα και Rihanna και μάλιστα όταν η ορχήστρα αποτελείται από λαούτο, βιολί και λίγο πιάνο;Εμείς, συνηθισμένοι στα «πολιτισμικά σοκ» , αφού μοναδικό μας κριτήριο είναι η μουσική που μας αρέσει και μας αγγίζει, διαλέξαμε τραγούδια χωρίς κανένα μουσικό-ηθικό περιορισμό. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα «αλλοπρόσαλλο» μεν , αληθινό δε μουσικό πρόγραμμα! Και σε ότι είναι αληθινό, δύο άτομα αρκούν!

Χριστίνα Παπαδοπούλου: Φωνή, Λαούτο
Δημήτρης Καζάνης : Βιολί, και λίγο Πιάνο

( Υ.γ. ωστόσο όποιος είναι μουσικός ας φέρει και το οργανάκι του…)
στις 10.00μ.μ .Είσοδος 10ευρώ ( με μπύρα,κρασί,ρακή,σανγκρία).

Σάββατο 20-05-2017

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Σπύρος Γκούμας με τους «Παραπεταμένους», Τον Ali Fouat Aydin και τη Σοφία Κονταράτου σε μια βραδιά με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια με φυσικό ήχο… και χωρίς ηλεκτρισμό… γιατί τους φίλους μας εμείς πολύ τους αγαπάμε και με τα οργανάκια μας παρέα τραγουδάμε… μαζί με τους φίλους μας συνεχίζουμε το μουσικό μας ταξίδι, σε πείσμα των άγριων καιρών, με πυξίδα την αγάπη μας για το ρεμπέτικο τραγούδι και τους επώνυμους και ανώνυμους συντελεστές του, οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της λαϊκής μουσικής. Οι παρέες δημιουργούν, συντηρούν και προάγουν τον πολιτισμό.

Παίζουν οι:

Σπύρος Γκούμας: μπουζούκι-τραγούδι,Ali Fouat Aydin: σάζι-μπουζούκι
Σοφία Κονταράτου:τραγούδι,Γιώργος Χαρατσής: μπουζούκι-τραγούδι
Κώστας Τρυφωνόπουλος: κιθάρα- τραγούδι,Φωτεινή Καράμπαμπα:μπαγλαμά
Γιώργος Μακρής:κιθάρα-τραγούδι

Στις 10:30 μ.μ.

Είσοδος 10 ευρώ (με μπύρα, ρασί,ρακή,σανγκρία)

Μακάρι

Μουσική σκηνή χωρίς μικρόφωνο
Ζ.πηγής125 εξάρχεια
Τηλ. 21O6458958

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης