Ειδική αναφορά στον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του Εκουαντόρ στο Λονδίνο έκανε, κατά τη διάρκεια συναυλίας του στο Βερολίνο το βράδυ του Σαββάτου, ο πρώην τραγουδιστής των Πινκ Φλόιντ, Ρότζερ Γουότερς. Του αφιέρωσε, μάλιστα, τη γνωστή επιτυχία «Wish you were here» (Εύχομαι να ήσουν εδώ).
Ταυτόχρονα άναψε τεράστια επιγραφή «νέον», στην οποία αναγραφόταν: «Αντισταθείτε στην απόπειρα να κλείσουν το στόμα του Τζούλιαν Ασάνζ».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρότζερ Γουότερς κάνει πολιτική παρέμβαση από τη σκηνή.
Ο Αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Εκουαντόρ στο Λονδίνο από το 2012, εδώ και αρκετές εβδομάδες δεν δύναται να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία με τον έξω κόσμο, ενώ του αφαιρέθηκε το κινητό, η δυνατότητα να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ και να δέχεται επισκέψεις.
Παρόλο που έχουν εκπέσει οι εναντίον του κατηγορίες που εκκρεμούσαν στη Σουηδία, οι βρετανικές Αρχές επιδιώκουν να εφαρμόσουν αίτημα έκδοσής του στις ΗΠΑ, για τις αποκαλύψεις του μέσω του WikiLeaks.
Κι όλα αυτά επειδή ο Ασάνζ πήρε θέση αντίθετη με αυτή της βρετανικής κυβέρνησης στην υπόθεση της δηλητηρίασης με χημικό όπλο του πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια στο Σόλσμπερι. Αλλά και μετά τις διαμαρτυρίες της ισπανικής κυβέρνησης για τις θέσεις που είχε εκφράσει ο Ασάνζ για την αυτονομία της Καταλονίας.
Τον Απρίλιο, σε άλλη συναυλία του, στη Βαρκελώνη, ο Ρότζερ Γουότερς είχε χαρακτηρίσει ως όργανο δυτικής «fake» προπαγάνδας την αντικαθεστωτική οργάνωση «Λευκά Κράνη» της Συρίας, που «ωφελούσε τους τζιχαντιστές και τους τρομοκράτες». «Είναι πεποίθησή μου» είχε τονίσει.
Σε συνέντευξή του τον περασμένο Αύγουστο στο RT.com είχε καταφερθεί εναντίον της κυβέρνησης Νετανιάχου του Ισραήλ καλώντας «να αποδοθούν ίσα δικαιώματα στους Παλαιστίνιους».
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης