Το πρώτο trailer του «Guardians of the Galaxy Vol.2» ήταν αναμφίβολα εντυπωσιακό και την παράσταση έκλεψε ο Baby Groot. Φυσικά μαζί με τα θετικά σχόλια υπήρξαν και οι σκεπτικοί που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την προσθήκη του χαρακτήρα ως αφορμή για να πουληθεί μεγαλύτερη ποσότητα εμπορεύματος και δη… παιχνιδιών.

Απαντώντας σχετικά σε ανάρτησή του στο Twitter ο σκηνοθέτης της ταινίας, James Gunn, δήλωσε: «Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν (ότι πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο) αλλά για μένα το να κρατήσω τον Baby Groot στην ταινία ήταν μία αλλαγή που άνοιξε ένα εύρος επιλογών. Ήμουν λιγότερο σίγουρος για το αν το στούντιο θα δεχόταν τον Baby Groot από το αν θα δεχόταν (έναν άλλο ήρωα) τον Ego, τον ζωντανό πλανήτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σκηνοθέτης επανήλθε στο θέμα σε δημοσίευση στο Facebook όπου εξήγησε: «Για να είμαι ειλικρινής, όταν πρωτοδούλευα στο σενάριο για το “Guardians of the Galaxy Vol.2”, σκόπευα να το τοποθετήσω κάποια χρόνια μετά την πρώτη ταινία, έτσι ώστε ο μικρός Groot να έχει μεγαλώσει. Αλλά κάτι έλειπε. Πρώτον πίστευα ότι υπήρχε ακόμη χώρος για τα μέλη της ομάδας να «δέσουν» μεταξύ τους και θα ήταν κρίμα να το χάσει αυτό το ακροατήριο. Κατά δεύτερο λόγο, ο Groot δεν λειτουργούσε καλά. Τότε ήταν που μου ήρθε η ιδέα να διαδραματιστεί η συνέχεια πολύ σύντομα μετά την πρώτη ταινία, ώστε ο Baby Groot να έχει ακόμη πολλά πράγματα να μάθει. Αν και είχα κατασταλάξει εδώ και αρκετό καιρό στους (πρόσθετους) χαρακτήρες, η αλλαγή αυτή ξεκλείδωσε ολόκληρη την ταινία, και όλα μπήκαν στην θέση τους. Ερωτεύτηκα το σενάριο για το “Guardians of the Galaxy Vol.2” και ένιωσα ότι δημιουργώ κάτι πραγματικά ξεχωριστό» αναφέρει και συνεχίζει: «Δεν είμαι ηλίθιος. Ήξερα ότι αν ο Baby Groot είχε επιτυχία ο κόσμος θα ήθελε παιχνίδια, κουκλάκια και φιγούρες. Αυτό σίγουρα δεν έμοιαζε σίγουρο όταν ήμουν μόνος στο γραφείο μου δημιουργώντας την ιστορία και σίγουρα δεν επηρέασε την απόφασή μου. Τόσο εγώ, όσο και πολλοί απ΄εσάς που είδατε το trailer, ερωτευτήκαμε τον χαρακτήρα» κατέληξε.

Στην ταινία θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους ηθοποιούς Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Michael Rooker, Karen Gillan, Sean Gunn, Glenn Close, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Chris Sullivan και Kurt Russell.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης