Το τελευταίο διάστημα έχουμε πληθώρα ταινιών δράσης με γυναίκες πρωταγωνίστριες: Από τη «Wonder Woman» και το «Ghost In The Shell» μέχρι το «Alita: Battle Angel» τα οποία θα κυκλοφορήσουν στο προσεχές μέλλον στις κινηματογραφικές αίθουσες, οι νέες ταινίες δράσης φαίνεται να θέλουν πρωταγωνίστριες γυναίκες.

Όπως μαθαίνουμε μάλιστα από το Variety, μετά τις ηρωίδες των αμερικανικών κόμικ και των ιαπωνικών manga το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στα γαλλικά BD’s και συγκεκριμένα στο δημιούργημα των Jean-David Morvan και Bengal, «Naja», που εκδίδεται στην Γαλλία από την εκδοτική Dargaud.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από μία επικίνδυνη δολοφόνο που δεν νιώθει πόνο. Η ήδη ταραχώδης ζωή της παίρνει μία ακόμη πιο αναπάντεχη τροπή όταν βρίσκεται στο στόχαστρο επαγγελματιών δολοφόνων.

Στην παραγωγή συνεργάζονται τα studio «Thunder Road Productions», «Endertainment 360» και «Nickel City Updated: Productions». Στην εκτελεστική παραγωγή συναντάμε την Telepool. Tην επιμέλεια του σεναρίου έχει αναλάβει ο J.P. Davis και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Cedric Nicolas-Troyan (The Ηuntsman: Winter’s War).

To «Naja» δεν είναι το μόνο κόμικ από την Γαλλία το οποίο θα αποκτήσει χολιγουντιανή μεταφορά: Σύντομα θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους η μεταφορά του «Valerian» με την υπογραφή του Luc Besson.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι σχεδιάζεται και η κινηματογραφική μεταφορά του «Thorgal». Πρόκειται για μία περιπέτεια φαντασίας με δημιουργό τον Jean Van Hamme. Η ταινία θα αποτελέσει κοινή προσπάθεια των Florian Henckel von Donnersmarck και Jan Mojto της Beta Film.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης