Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ο Ευριπίδης Νικολίδης, ο γνωστός σολίστας  του μπουζουκιού και συνθέτης επιτυχημένων τραγουδιών, παρουσίασε την Τρίτη τον πρώτο προσωπικό του δίσκο  στο Polis art café στη στοά του βιβλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον σπουδαίο μουσικό τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου, εκλεκτοί καλλιτέχνες και δεξιοτέχνες του μπουζουκιού.

Πρόκειται για έναν ορχηστρικό δίσκο που είναι βασισμένος στους παραδοσιακούς δρόμους του μπουζουκιού και τους κλασικούς ρυθμούς της λαϊκής μας παράδοσης με τίτλο «EYRIPIDIS NIKOLIDIS-BouzoukiFairyTales» (Τα παραμύθια του μπουζουκιού) και κυκλοφορεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη γεμάτη μουσική βραδιά πλην του δίσκου ακούστηκαν και τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, με τον Βασίλη Δήμα να ερμηνεύει τραγούδια του Πασχάλη Τερζή σε μουσική του Ευριπίδη Νικολίδη, ενώ το «παρών» στην παρουσίαση έδωσαν αρκετοί διακεκριμένοι τραγουδιστές, όπως ο Σταμάτης Γονίδης.

Την παράσταση πάντως έκλεψε η μικτή παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου , που τραγούδησε δύο καινούργια τραγούδια του συνθέτη σε παγκόσμια πρώτη. Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο Γιάννης Τζουανόπουλος.

O Eυριπίδης Νικολίδης μιλώντας στο zougla.gr για τον δίσκο του «Τα παραμύθια του μπουζουκιού», ανέφερε: «Βήμα βήμα με σημαντικές συνεργασίες ήρθε η ώρα να παρουσιάσω κάτι δικό μου…Σκέφτηκα ότι πρέπει να συνεχίσω το έργο των μεγάλων μπουζουξήδων δασκάλων του Χιώτη του Τσιτσάνη και Λεμονόπουλου.

Ειδικά τώρα που είμαστε στην μεγάλη κρίση ο κόσμος έχει στραφεί στο λαϊκό τραγούδι. Το μπουζούκι είναι το εθνικό μας όργανο ο κόσμος το αγαπάει και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. «Με τα παραμύθια του μπουζουκιού» είναι μια καλή ευκαιρία να προωθήσουμε το μπουζούκι στο εξωτερικό.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης