Στο Ριο Ντε Τζανέιρο χτυπά αυτόν τον Αύγουστο η καρδιά του Παγκόσμιου Αθλητισμού. Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2016, οι οποίοι είναι γνωστοί και ως Αγώνες της 31ης Ολυμπιάδας, θα κλέψουν την παράσταση από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου.

Υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.), περισσότεροι από 10.500 αθλητές από 206 χώρες αναμένεται να συμμετέχουν στους αγώνες, με το Κόσοβο και το Νότιο Σουδάν να ξεχωρίζουν, καθώς συμμετέχουν για πρώτη φορά στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγώνες περιλαμβάνουν 28 ολυμπιακά αθλήματα, μαζί με το ράγκμπι σέβενς και το γκολφ τα οποία προστέθηκαν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το 2009. Συνολικά 33 σημεία στο Ρίο Ντε Τζανέιρο θα φιλοξενήσουν τους Αγώνες, ενώ για τις ανάγκες της διοργάνωσης θα χρησιμοποιηθούν και οι πόλεις Σάο Πάολο, Μπέλο Οριζόντε, Σαλβαδόρ, Μπραζίλια και Μανάους.

Η πόλη υποδοχής του Ρίο ντε Τζανέιρο ανακοινώθηκε στην 121η Σύνοδο της ΔΟΕ που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη της Δανίας στις 2 Οκτωβρίου 2009. Το Ρίο θα γίνει η πρώτη νοτιοαμερικανική πόλη που φιλοξενεί τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ θα είναι οι πρώτοι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν σε μια πορτογαλόφωνη χώρα, οι πρώτοι που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στη διοργανώτρια χώρα, οι πρώτοι από το 1968 που θα πραγματοποιηθούν στη Λατινική Αμερική και οι πρώτοι από το 2000 που θα διεξαχθούν στο νότιο ημισφαίριο.

Η διοργάνωση έχει δεχθεί ήδη ισχυρό πλήγμα από ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας που έκαναν έκκληση για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του ιού Ζίκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ’ όλα αυτά, η οργανωτική επιτροπή των Αγώνων επιβεβαίωσε πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά, ενώ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σε σχέση με το Ολυμπιακό Χωριό και γενικότερα τις εγκαταστάσεις. Στις περιοχές που θα γίνουν η ιστιοπλοΐα και η κολύμβηση υπάρχουν ακόμη και πτώματα που επιπλέουν καθώς και σκουπίδια, ενώ ήδη υπάρχουν καταγγελίες για κλοπές και βιασμούς!

Στο πρόγραμμα των Αγώνων συμπεριλαμβάνονταν τα εξής αθλήματα: Αντιπτέριση, Αντισφαίριση, Άρση βαρών, Γκολφ, Γυμναστική (Ενόργανη, Ρυθμική, Τραμπολίνο), Επιτραπέζια αντισφαίριση, Ιππασία (Εμπόδια, Nτρεσάζ, Τρίαθλο), Ιστιοπλοΐα, Καλαθοσφαίριση, Κανόε καγιάκ (Σλάλομ, Σπριντ), Κωπηλασία, Μοντέρνο πένταθλο, Ξιφασκία, Πάλη (Ελευθέρα, Ελληνορωμαϊκή), Πετοσφαίριση (Βόλεϊ, Μπιτς βόλεϊ), Ποδηλασία (Δρόμου, Ορεινή, Πίστας, BMX), Ποδόσφαιρο, Πυγμαχία, Σκοποβολή, Στίβος, Τάε κβον ντο, Τζούντο, Τοξοβολία, Τρίαθλο, Υγρός στίβος (Καταδύσεις, Κολύμβηση, Ράγκμπι σέβενς, Συγχρονισμένη κολύμβηση, Υδατοσφαίριση), Χειροσφαίριση, Χόκεϊ σε χόρτο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης