Το παλιό κλασσικό ερώτημα αν το μέγεθος μετράει ή όχι που τυπικά αφορούσε τους άνδρες μόνο, μοιάζει να απασχολεί όλο και περισσότερες γυναίκες.

Αν και συνήθως δεν αναφέρονται σε αυτό, ούτε καν σε κατ’ιδίαν συζητήσεις, μερικές τουλάχιστον γυναίκες τις απασχολεί το μέγεθος του κόλπου τους και πως αυτό επηρεάζει την σεξουαλική τους ικανοποίηση , ιδιαίτερα μετά την απόκτηση ενός παιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά θα πρέπει να τονισθεί ότι δεν υπάρχει και πολύ επιστημονική έρευνα σε αυτό το πεδίο. Και καθώς η γυναικεία σεξουαλικότητα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς αν το μέγεθος του κόλπου επηρεάζει την σεξουαλική ικανοποίηση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Christopher Tarnay MD του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας «η ικανότητα μας να κατανοήσουμε την σχέση μεταξύ του μεγέθους της μήτρας και της σεξουαλικής ικανοποίησης είναι εξαιρετικά περιορισμένη».

ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του κέντρου εφηβικής γυναικολογίας του ιατρικού κέντρου της Βαλτιμόρης ο κόλπος είναι ένα πολύ ελαστικό όργανο. Μπορεί να συσπαστεί για να κρατήσει στη θέση του ένα ταμπόν , αλλά και να διασταλεί τόσο όσο χρειάζεται για περάσει το κεφάλι ενός μωρού!!! Αυτό συμβαίνει γιατί η κατασκευή του είναι παρόμοια με αυτή του στομαχιού!!!

Δεν παραμένει σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Αλλάζει για να μπορέσει να ‘φιλοξενήσει’ ότι γίνεται εκείνη τη στιγμή.

Ήδη από την δεκαετία του 1960 με τις εργασίες των Master and Johnson γνωρίζουμε ότι το μήκος του κόλπου μιας γυναίκας που δεν έχει αποκτήσει ποτέ παιδί όταν δεν είναι ερεθισμένη είναι μεταξύ 6.95cm- 8.25cm. ενώ κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής αυξάνεται σε 10.7cm-12.06cm. ανεξάρτητα όμως από το μέγεθος του κόλπου θεωρείται ότι η «σημαντική» περιοχή για την σεξουαλική ικανοποίηση είναι το πρώτο τριτημόριο του κόλπου προς τα χείλη του αιδοίου.

Έτσι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι το μέγεθος του κόλπου σχετίζεται με την σεξουαλική ικανοποίηση. Όπως αναφέρεται στην ίδια μελέτη οι γυναίκες που αναφέρουν δυσκολία ή πόνο κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής είτε έχουν ένα πολύ μικρό κόλπο είτε ένα κόλπο καθόλου ελαστικό. Τέλος αρκετές από αυτές παρουσιάζουν μια μορφή κολποκήλης, όταν δηλαδή η ουροδόχος κύστη ή κάποιο άλλο όργανο ‘πέφτει’ μέσα στο κόλπο. Αυτό γίνεται κάποιες φορές μετά το τοκετό η χειρουργείο υστερεκτομής- αφαίρεση της μήτρας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ερευνητής εκτός από τις περιπτώσεις αυτές σε όλες τις άλλες γυναίκες πιθανότατα το μέγεθος δεν μετράει!!!

Διαβάστε αύριο τη συνέχεια…

Πηγή: women.webmd

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Π. Δρέττας, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Δ/ντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης