Ο Μο Φάρα και η Ναφισάτου Τιάμ κέρδισαν στις χώρες τους τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή και αθλήτριας, αντίστοιχα, για το 2017. Ο Βρετανός δρομέας κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στη δημοσκόπηση που διοργάνωσε το BBC για την «Αθλητική Προσωπικότητα της χρονιάς», ενώ η Τιάμ αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στο Βέλγιο για δεύτερη συνεχή φορά.

Ο σομαλικής καταγωγής αθλητής κατέκτησε τον Αύγουστο στο Λονδίνο το χρυσό μετάλλιο στα 10.000 μέτρα για τρίτη συνεχή διοργάνωση παγκοσμίου πρωταθλήματος, που ήταν και ο τελευταίος αγώνας του σε ταρτάν στίβου, αφού πλέον έχει επικεντρώσει την προσοχή του στους αγώνες δρόμου και κυρίως τον Μαραθώνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ο πρώτος αθλητής στίβου που του απονέμεται το βραβείο του BBC μετά από αυτό στην Κέλι Χολμς το 2004. Επίσης βραβεύτηκε για τη συνολική προσφορά της ακόμη μία αθλήτρια στίβου (σύνθετα), η Τζέσικα Ενις Χιλ.

Από την πλευρά της η Τιάμ, μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο (έπταθλο) και την πρώτη θέση στο παγκόσμιο του Λονδίνου, αναδείχθηκε καλύτερη αθλήτρια στο Βέλγιο και ενώ είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα η βράβευσή της από την IAAF ως κορυφαίας στον κόσμο για το 2017.

Στη Γερμανία ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ακοντισμού, Γιοχάνες Φέτερ, κατετάγη τρίτος στη δημοσκόπηση για την ανάδειξη της κορυφαίας «Αθλητικής Προσωπικότητας» της χρονιάς, πίσω από τον σκιέρ Γιοχάνες Ρίντζεκ και τον αθλητή του τριάθλου, Πάτρικ Λάνγκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης