Στιγμή δεν έχει σταματήσει η Μόνικα Πούιγκ να μιλάει διεθνώς και να βοηθάει όσο μπορεί, στο δράμα που πέρασε και συνεχίζει να περνά το Πουέρτο Ρίκο, μετά το χτύπημα που δέχθηκε τον Σεπτέμβριο από τον τυφώνα Μαρία. Το εν λόγω φυσικό φαινόμενο, ισοπέδωσε σχεδόν όλες τις υποδομές και τις καλλιέργειες της χώρας, ακόμη δεν υπάρχει ρεύμα στο μεγαλύτερο μέρος και εξακολουθεί να παρατηρείται μεγάλη έλλειψη προϊόντων πρώτης ανάγκης.

Η 24χρονη τενίστρια και Ολυμπιονίκης του Ρίο Ντε Τζανέιρο, η μοναδική αθλήτρια στην Ιστορία της μικρής νησιωτικής χώρας, που έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χαρακτήρισε «ζήτημα ζωής και θανάτου» το πρόβλημα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Vogue».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω όλοι οι άνθρωποι να αντιληφθούν πως αυτό που συμβαίνει στο Πουέρτο Ρίκο δεν είναι κάτι μικρό, αλλά είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Ελπίζω να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και να το κάνουν άμεσα», τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Μαζί με τη Μαρία Σαράποβα επισκεφτήκαμε παιδιά σε νοσοκομείο και είδαμε από κοντά τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν με τις ασθένειες, με τα βακτήρια και με την έλλειψη του νερού. Επειδή η οικογένειά μου, όπως και άλλες οικογένειες, είναι εντάξει, δεν σημαίνει πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Θα χρειαστούν μήνες, ίσως και χρόνια, για να επανέλθει η ομαλότητα. Η κατάσταση είναι χαοτική, παντού υπάρχουν καταστροφές και ο τόπος μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη».

Η Πούιγκ κατέληξε λέγοντας: «Δεν είναι το Πουέρτο Ρίκο που θυμάμαι. Το Πουέρτο Ρίκο που ήξερα μέχρι πριν από δύο μήνες, δεν είναι το ίδιο με το Πουέρτο Ρίκο του σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης