Οι επιτυχίες της ελληνικής ξιφασκίας στις μικρές ηλικίες συνεχίζονται, καθώς ήρθαν στη χώρα μας ακόμα δύο μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο λόγος για τους Θοδωρή Αβραμίδη και την Καλλιόπη Καλουτά, που ανέβηκαν στο βάθρο στα Ευρωπαϊκά κύπελλα Εφήβων – Νεανίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Εφήβων που διεξήχθη στην Αυστρία ο Θόδωρος Αβραμίδης μετά από μία καταπληκτική νικηφόρα πορεία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Στους ίδιους αγώνες ο Γιάννης Μαρκόπουλος ήταν 21ος, ο Φίλιππος Γκώγκος 108ος, ο Λάμπρος Δημητρόπουλος 139ος, και ο Διονύσης Μπουγάτσος 163ος. Στους ομαδικούς αγώνες η Ελλάδα κατέλαβε την 5η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους αγώνες συμμετείχαν 210 αθλητές και 38 ομάδες.

Στην αντίστοιχη διοργάνωση των Νεανίδων η Νεφέλη Ροδοπούλου ήρθε 42η, η Άννα Τσιρώνη 105η, η Ειρήνη Καραμπίνη 106η, η Θεοδώρα Χρήστου 164η και Αθηνά Παπαναστασίου 185η (210 συμμετοχές).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη επιτυχία ήρθε από το Λονδίνο. Εκεί πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Σπάθης Νεανίδων και η Καλλιόπη Καλουτά ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης