Την ώρα που η διοίκηση του Πανελλήνιου εξέδωσε πρόσκληση για εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, μέλη του συλλόγου καταγγέλλουν τους επικεφαλής με αφορμή όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.

Η ανακοίνωση:

«Στη συνέχεια των δημοσίων καταγγελιών για τα όσα συμβαίνουν στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (ΠΓΣ) καλούμε κάθε δημόσια αρχή να πληροφορηθεί τα εξής:

Η σημερινή, δήθεν προσωρινή, διοίκηση του Συλλόγου, ενεργεί συστηματικά εκτός των αρμοδιοτήτων που της ανάθεσε το Δικαστήριο, λειτουργώντας με άκρως αυταρχικό τρόπο, ο οποίος δεν συνάδει ούτε με τη αθλητική ιστορία ούτε με το δημοκρατικό και κοινωνικό πρόσωπο του μεγαλύτερου και πιο ιστορικού αθλητικού συλλόγου της χώρας. Σε μια απόπειρα ολοκληρωτικού ελέγχου, η εν λόγω διοίκηση, διώχνει προσωπικό και συνεργάτες προπονητές, διακόπτει ιστορικές συνεργασίες του Συλλόγου με Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, μειώνοντας έτσι τα έσοδα του Συλλόγου και αποπειράται να διαγράψει δεκάδες μέλη του Σωματείου, προκειμένου να ελέγξει την εκλογική διαδικασία. Η έναρξη της αθλητικής περιόδου βρίσκει τον Σύλλογο σε διάλυση, σε απομείωση των δραστηριοτήτων των αθλητικών του τμημάτων και ακαδημιών και των εσόδων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αρχές του καλοκαιριού, με την λήξη του τριμήνου διορισμού της εν λόγω προσωρινής διοίκησης, τον οποίο είχε λάβει με δικαστική απόφαση προκειμένου να εκτελεί τα απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία του Συλλόγου και να προκηρύξει εκλογές, προκηρύχτηκαν οι εκλογές αυτές και κατατέθηκαν αρκετές υποψηφιότητες.

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής Γενικής Συνέλευσης, συνέβησαν τραγελαφικές καταστάσεις. Τραμπουκισμοί με την παρουσία αγνώστων μπράβων «φουσκωτών» ειρωνείες, φωνασκίες και προπηλακισμοί όποιων τολμούσαν να έχουν αντίθετη άποψη από εκείνη «του καθεστώτος» και παρωδία παρανόμων δήθεν ψηφοφοριών για διάφορα θέματα, που τέθηκαν στην ημερήσια διάταξη της εκλογικής συνέλευσης, κατά παράβαση της δικαστικής απόφασης διορισμού και των διατάξεων του καταστατικού.

Παράλληλα, με την επίκληση διαφόρων αγνώστων πορισμάτων για δήθεν παρατυπίες στις εγγραφές μελών, η διοίκηση αποφάσισε μη νόμιμα την διαγραφή διαφόρων μελών, τα οποία δεν κλήθηκαν καν να μιλήσουν για το θέμα κατά τη γενική συνέλευση, στην οποία απαγορευόταν, κατά βούληση και με διάφορα προσχήματα, η είσοδος σε όσους ήταν επικριτικοί για τη στάση της διορισμένης προσωρινής διοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ανακοινώθηκε η ύπαρξη ενός οικονομικού πορίσματος, το οποίο κανένας δεν έχει δει, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να επιχειρηθεί αντιπερισπασμός στην κριτική για τα έργα και τις ημέρες της παραπάνω διοίκησης.

Έτσι, μέσα σε ένα κλίμα, που τεχνηέντως δημιουργήθηκε προκειμένου να μην γίνουν εκλογές, η συνέλευση διακόπηκε και εκλογές δεν έγιναν.

Κορυφαία απόδειξη, ενδεικτική της συνολικής κατάστασης, είναι το γεγονός ότι το 1/3 των μελών της προσωρινής διοίκησης, που είχε διορίσει το δικαστήριο, δεν συμμετέχουν στη διοίκηση του σωματείου σήμερα, έχοντας απομακρυνθεί. Ανάμεσά τους, παγκόσμιοι πρωταθλητές και διεθνείς αθλητές του Συλλόγου και ένας καθηγητής Πανεπιστημίου.

Ο σκοπός προφανής. Να ελεγχθεί ο Πανελλήνιος από μια ιδιοτελή ομάδα, που δρα – με τη συνεργασία ή την ανοχή και ορισμένων άλλων – εντός της προσωρινής διοίκησης και η οποία προέρχεται από άλλο ανταγωνιστικό αθλητικό σωματείο.

Ο ιστορικός Πανελλήνιος ανήκει στην κοινωνία και είναι επιτακτική ανάγκη να διοικηθεί από ικανά πρόσωπα που πιστεύουν στη δημοκρατία και στο αθλητικό ιδεώδες. Μακριά από προσωπικά συμφέροντα, ακραίες αντιλήψεις και συμπεριφορές, χρειάζεται μία διοίκηση η οποία με πνεύμα ενότητας, θα οδηγήσει το Σύλλογο, με ομαλό και γρήγορο τρόπο, σε μια ακέραιη διαδικασία εκλογών, όπου τα μέλη του ΠΓΣ θα επιλέξουν την αιρετή ηγεσία τους.

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Τα μέλη του ΠΓΣ

1. Αηδόνης Χρήστος

2. Ακριβάκης Νικόλαος

3. Αλεξόπουλος Αλέξιος

4. Αναστασίου Σοφία

5. Αργυρού Ζωγραφίνα

6. Βαμβακόπουλος Βασίλειος

7. Βαρβιτσιώτης Αντώνιος

8. Βαρβιτσιώτης Κωνσταντίνος

9. Βλάχος Κωνσταντίνος

10.Γερουλάνος Ιωάννης

11.Γεωργακόπουλος Δημήτριος

12.Δημοπούλου Στεφανία

13.Ευαγγελίου Νικόλαος

14.Ευθυμιόπουλος Θεόδωρος

15.Ζαφειρίου Σοφία

16.Ζερβουδάκης Βασίλης

17.Γκαντής Κωσταντίνος

18.Καραγιάννης Βασίλειος

19.Κεκάτος Διονύσιος

20.Κέκερης Σπύρος

21.Κορακίτης Παναγιώτης

22.Κουκουλάς Νικόλαος

23.Κριτίδης Κώστας

24.Λάγαρης Δημήτρης

25.Μαμουζέλος Ιωάννης

26.Μανιάτης Περικλής

27.Μαστρογιαννάκης Στέλιος

28.Μεϊντάνης Παν.

29.Μπακανδρέας Σταύρος

30.Μπαρδοπούλου Νατάσα

31.Μπελεγρή Νικολέτα

32.Μπελιγράτης Αθανάσιος

33.Νούσιος Βασίλης

34.Ορφανός Μιχάλης

35.Παπαγεωργίου Θανάσης

36.Παπανίδης Μιχάλης

37.Παρασκευόπουλος Γιώργος

38.Πεταρούδης Παναγιώτης

39.Πηλίκας Παναγιώτης

40.Πολάκης Χρήστος

41.Πράτσος Δημήτρης

42.Ρήγα Ζέτα

43.Σιούνας Παναγιώτης

44.Σπυροπούλου Σουλτάνα

45.Σρουμπόπουλος Χρήστος

46.Συναδινός Θεοφάνης

47.Συναδινός Πέτρος

48.Σφακιανάκης Στέλιος

49.Τακόπουλος Κωνσταντίνος

50.Τόσκας Δημήτρης

51.Τριανταφυλλίδου Ιωάννα

52.Χατζητέγας Γεώργιος

53.Χούτας Νικόλαος

54.Χρυσοστόμου Πανίκος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης