Ο Μιχάλης Παρμάκης ήταν ο νικητής του φετινού Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», που έγινε με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή στη Θεσσαλονίκη. Ο έμπειρος αθλητής διένυσε την απόσταση σε 2 ώρες 28:12 και άφησε δεύτερο τον Κυριάκο Συμιριώτη (2 ώρες 29:20) και στην τρίτη τον Ιλίρ Κελέζι από την Αλβανία (2 ώρες 35:11).

Στο Μαραθώνιο των γυναικών, πρώτη ήταν η Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη με 2 ώρες 45:02, αφήνοντας πίσω της τη Μαρία Βράιτς από την Κροατία (2 ώρες 50:53), που τερμάτισε στο βάθρο για άλλη μια χρονιά (ήταν επίσης 2η πέρσι και 3η πρόπερσι), ενώ την τριάδα έκλεισε η Στεφανία Λεοντιάδου (2 ώρες 56:40).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα 10χλμ ο Κώστας Γκελαούζος δεν είχε πρόβλημα να τερματίσει πρώτος με 31.09 αφήνοντας πίσω του τον Ιάσωνα Ιωαννίδη (31.45) και τον Θεόδωρο Αναγνώστου (33.12). Στην αντίστοιχη απόσταση των γυναικών επικράτησε η Αναστασία Καρακατσάνη (34.52), με 2η την Ειρήνη Μιχαλά (37.16) και 3η την Βασιλική Καραγεωργάκη (37.45).

Στα 5χλμ πρώτευσε ο Γιώργος Μίνος, με 2ο τον Αντώνη Παπαδημητρίου και 3ο τον Στράτο Μαυριδόπουλο. Στις γυναίκες, τη νίκη κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η πανελληνιονίκης του Μαραθωνίου Ράνια Ρεμπούλη. Η Αθηνά Κοΐνη κατέκτησε τη 2η θέση, ενώ στην 3η θέση τερμάτισε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου.

Μιχάλης Παρμάκης (1ος στο Μαραθώνιο ανδρών):
«Επί 30 χιλιόμετρα είχαμε πάρα πολύ ήλιο, αλλά μόλις είδα τον Λευκό Πύργο μου έφυγε όλη η κούραση! Είναι μία πολύ όμορφη διοργάνωση, φτιαγμένη με μεράκι και αγάπη. Είχε πολύ κόσμο στο τελευταίο χιλιόμετρο, άκουγα το όνομά μου από τους θεατές και αυτό είναι κάτι που δεν συγκρίνεται με τίποτα. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που με έχει αγαπήσει, θέλω επίσης να ευχαριστήσω την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κοζάνη, τον σύλλογό μου τον ΜΕΑΣ Τρίτων, αλλά και να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στον νέο μου χορηγό, την Kosmocar, που με στήριξε αμέσως μόλις με γνώρισε».

Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη (1η στο Μαραθώνιο γυναικών):
«Τα πήγα πολύ καλά, παρότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε κόντρα αέρα και αρκετό ήλιο. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, μας βοήθησαν με ό,τι χρειαζόταν ένας Μαραθωνοδρόμος. Πάντοτε εδώ έρχομαι με θετική ενέργεια και τα πηγαίνω πολύ καλά»!

Κώστας Γκελαούζος (1ος στο Δρόμο 10.000μ. ανδρών):
«Μου άρεσε πολύ η διαδρομή! Ήταν η πρώτη συμμετοχή μου στο θεσμό και αποδείχθηκε τυχερή. Ήταν μία πολύ καλή διαδρομή στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου, αφού πρόκειται να τρέξω σε Μαραθώνιο στα τέλη του μήνα: Στις 30 Απριλίου θα συμμετάσχω στο Μαραθώνιο του Ντίσελντορφ και, αν όλα πάνε καλά, θα ήθελα να βρεθώ και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου».

Ιάσων Ιωαννίδης (2ος στο Δρόμο 10.000μ. ανδρών):
«Πάντοτε τρέχουμε για να κερδίζουμε, αλλά μερικές φορές η 2η θέση είναι ακόμα σημαντικότερη. Ήταν ένας ωραίος αγώνας, με έντονο συναγωνισμό, αφού ο Κώστας Γκελαούζος είναι ένας πολύ καλός δρομέας».

Αναστασία Καρακατσάνη (1η στο Δρόμο 10.000μ. γυναικών):
«Ήταν ένας πολύ ευχάριστος αγώνας. Η διαδρομή είχε όλα αυτά που είναι απαραίτητα για έναν καλό αγώνα, με ανηφόρες και κατηφόρες στις σωστές αναλογίες. Ευχαριστώ τη WIND που με υποστηρίζει, τον προπονητή μου Παναγιώτη Χαραμή και την οικογένειά μου. Τώρα θα απολαύσω την υπέροχη ατμόσφαιρα που έχει στηθεί εδώ! Είναι κάτι το εντυπωσιακό και χαίρομαι που βλέπω τους Θεσσαλονικείς να έχουν βγει στους δρόμους για να συμμετάσχουν αλλά και για να χειροκροτήσουν και να γίνουν μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής».

Ειρήνη Μιχαλά (2η στο Δρόμο 10.000μ. γυναικών):
«Ήταν η πρώτη μου φετινή κούρσα στα 10.000μ. και είμαι ευχαριστημένη. Η διαδρομή είναι καλή και ήταν μία όμορφη εμπειρία για μένα».

Βασιλική Καραγεωργάκη (3η στο Δρόμο 10.000μ. γυναικών):
«Την τελευταία εβδομάδα ταλαιπωρήθηκα από ίωση, αλλά ήθελα να είμαι εδώ για άλλη μια φορά. Αυτή η διοργάνωση είναι το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό δρώμενο της Βόρειας Ελλάδας και δεν ήθελα να τη χάσω. Είναι μοναδική εμπειρία να τρέχουμε μπροστά σε κόσμο που μας χειροκροτεί σ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, μας δίνει ηθική ικανοποίηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης