Η προσπάθεια της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης δεν ολοκληρώθηκε. Οι «ερυθρόλευκες» ηττήθηκαν 7-6 από την Κίνεφ Κίρισι, στον τελικό του Final-4, το οποίο φιλοξένησε η ρωσική ομάδα, και περιορίστηκαν στη δεύτερη θέση, τη στιγμή που η ομάδα του Αλεξάντερ Καμπάνοφ κατάφερε να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο, στην ενδέκατη συμμετοχή της στην τελική φάση και μετά από δύο χαμένους τελικούς και συνολικά πέντε δεύτερες θέσεις!

«Δεν μας επέτρεψαν να νικήσουμε. Οι διαιτητές με τις αποφάσεις τους δεν μας άφησαν έστω να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι», δήλωσε ο προπονητής των Πειραιωτών Χάρης Παυλίδης, του οποίου η ομάδα όπως και στον ημιτελικό με τη Σαμπαντέλ βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει το σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ρωσίδες προηγήθηκαν με 4-1, ενώ η Ελευθερία Πλευρίτου μείωσε σε 4-3, αλλά η Σιμάνοβιτς με δύσκολη προσπάθεια από θέση φουνταριστού έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στην Κίρισι.

Ο Ολυμπιακός μείωσε με την Αβραμίδου σε 5-4, η οποία έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει μετά από καταπληκτική πάσα της Ελευθεριάδου.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Καρνάουχ σταμάτησε δύο διαδοχικά σουτ της Σμιτ σε παίκτρια παραπάνω, ενώ οι διαιτητές έδειξαν επιθετικό φάουλ της Ασημάκη πολύ μακριά από τη μπάλα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, η Κίνεφ προηγήθηκε 7-4 και έπαιξε με το χρόνο! Η ελληνική ομάδα «άγγιξε» τη μεγάλη ανατροπή, μειώνοντας με τέρματα της Ελευθερίας Πλευρίτου και της Εμολο σε 7-6, 1΄33΄΄ πριν το τέλος.

Κάπου εκεί προέκυψε πρόβλημα στο φωτισμό του κολυμβητηρίου και το ματς διεξήχθη στο… ημίφως, ενώ οι διαιτητές «φρέναραν» την τελευταία προσπάθεια του Ολυμπιακού υποδεικνύοντας επιθετικό φάουλ στην Ασημάκη.



Τα οκτάλεπτα:
1-4, 2-1, 1-1, 2-1

Κίνεφ Κίρισι (Αλεξάντερ Καμπάνοφ):
Καρνάουχ, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 2, Σιμάνοβιτς 1, Κουρότσκινα, Κρίμερ, Γκλίζινα 1, Κιρίλτσεβα, Χαμζάεβα, Σομπόλεβα, Ιβάνοβα 2, Ρίζκοβα 1, Λούκινα.

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης):
Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Ελευθεριάδου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Εμολο 1, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι, Σμιτ, Σταματοπούλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης