Με τον Ολυμπιακό να πέφτει σε έναν σχετικά βατό όμιλο, τον οποίο μάλιστα θα φιλοξενήσει στον Πειραιά, και τη Βουλιαγμένη να στέκεται πολύ άτυχη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση της Β΄ προκριματικής φάσης της Euroleague γυναικών στην υδατοσφαίριση.

Οι «ερυθρόλευκες» θα είναι οι οικοδέσποινες του 1ου ομίλου, όπου θα αντιμετωπίσουν δύο ιταλικές ομάδες, την Πάντοβα και τη Μεσίνα, καθώς και τη ρωσική Ουραλότσκα. Από την πλευρά του, ο ΝΟΒ είχε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση, καθώς θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του 3ου ομίλου, στη Βουδαπέστη, την κάτοχο του τίτλου, ρωσική Κίνεφ Κίρισι, την κάτοχο του LEN Trophy και εκ των μεγάλων φαβορί της φετινής διοργάνωσης Ουίπεστ, που θα είναι και η οικοδέσποινα των αγώνων στη Βουδαπέστη, και την επίσης ουγγρική Βασούτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει για τρίτη σερί χρονιά την Πάντοβα, την οποία πέρυσι απέκλεισε στα προημιτελικά για να περάσει στο final-4, αφού όμως πρώτα χρειάστηκε να φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας είναι λογικά το φαβορί για να περάσει στην οκτάδα μαζί με το συγκρότημα του Χάρη Παυλίδη, με αουτσάιντερ την Ουραλότσκα, την οποία ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει εύκολα στους προημιτελικούς του 2016. Η Μεσίνα πέρασε τρίτη από τον όμιλό της στον προηγούμενο γύρο και δύσκολα θα παίξει ρόλο στον όμιλο.

Αναφορικά με τη Βουλιαγμένη, δεν είναι υπερβολή ότι είχε… ραντεβού με την ατυχία. Το ζευγάρι της με την Κίρισι αποτελεί… all-time classic του γυναικείου πόλο και φέρνει μνήμες θριάμβων στην Αλεξία Καμμένου, με αποκορύφωμα το νικηφόρο τελικό του 2010 στην Κέρκυρα. Αυτή τη στιγμή όμως, η νεανική ομάδα του ΝΟΒ υστερεί καταφανώς της Κίνεφ, η οποία κατάφερε πέρυσι στην έδρα της να «σπάσει» την κατάρα των final-4 και να στεφθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, η Ουίπεστ μετά τη συμμετοχή της στον τελικό της Euroleague το 2016 και την κατάκτηση του LEN Trophy πέρυσι, έχει βάλει… πλώρη για την κορυφή και από τον Ιανουάριο αναμένεται να ενισχυθεί με την Αμερικανίδα δις Ολυμπιονίκη Μάγκι Στέφενς, ίσως την πληρέστερη πολίστρια στον κόσμο. Ακόμη και η Βασούτας, η θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, είναι άκρως υπολογίσιμη, ενώ η διεξαγωγή του γκρουπ στη Βουδαπέστη καθιστά ουσιαστικά… γηπεδούχους και τις δύο ουγγρικές ομάδες

Οι αγώνες της Β΄ προκριματικής φάσης θα γίνουν το τριήμερο 19-21 Ιανουαρίου και οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο προκρίνονται στα προημιτελικά.

Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1ος ΟΜΙΛΟΣ (Πειραιάς): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Πάντοβα (Ιταλία), Ντιναμό Ουραλότσκα (Ρωσία), Μεσίνα (Ιταλία)

2ος ΟΜΙΛΟΣ (Κατάνια):
Ματαρό (Ισπανία), Χάντι Μανσίσκ (Ρωσία), Οριζόντε Κατάνια (Ιταλία), Λιλ (Γαλλία)

3ος ΟΜΙΛΟΣ (Βουδαπέστη):
Κίνεφ Κίρισι (Ρωσία), Ουίπεστ (Ουγγαρία), ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, Βασούτας (Ουγγαρία)

4ος ΟΜΙΛΟΣ (Βαρκελώνη):
Σαμπαντέλ (Ισπανία), Ντουναουιβάρος (Ουγγαρία), Σαντ Αντρέου (Ισπανία), Ουτρέχτη (Ολλανδία)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης