Με τη συμμετοχή αρκετών κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών θα διεξαχθεί αύριο (Παρασκευή, 26/1) η πρώτη ημερίδα κλειστού στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Κώστας Φιλιππίδης, που ήταν πέρυσι δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, ξεκίνησε πολύ δυνατά τη χρονιά με άλμα στα 5.71μ στην Ορλεάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ έχει δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση να κινηθεί σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Ο αυριανός θα είναι ο μοναδικός αγώνας του αθλητή μπροστά στο ελληνικό κοινό, καθώς στις 10 Φεβρουαρίου θα αγωνιστεί στο μίτινγκ που θα γίνει στη Ρουέν κι έτσι θα απουσιάζει από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη οι Θοδωρής Χρυσανθόπουλος και Πέτρος Χατζίου και οι παίδες Αντώνης Σάντας και Σωτήρης Χύτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα 60μ των ανδρών θα τρέξει ο Κώστας Ζήκος, λίγες ημέρες μετά το 6.69 στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης.

Ντεμπούτο στη σεζόν θα κάνει ο Μάκης Στεργιούλης, ενώ παρών θα είναι και ο Γιάννης Γρανιτσιώτης, ο οποίος πριν μία εβδομάδα έτρεξε στον Άγιο Κοσμά τα 60μ σε 6.90 και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ παίδων.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών θα τρέξει η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που επέλεξε να ξεκινήσει τη χρονιά με 60μ και να τρέξει εμπόδια την ερχόμενη εβδομάδα στην Καρλσρούη.

Η πρωταθλήτρια των ψηλών εμποδίων έχει ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα 7.50. Στην ίδια απόσταση θα τρέξει και η Κατερίνα Σαρρή, που το περασμένο Σάββατο (20/1) σημείωσε 7.73 στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά.

Η Ειρήνη Βασιλείου επέστρεψε χθες από την Πρετόρια και αύριο θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στα 200 μέτρα. Η αθλήτρια από την Κρήτη επέλεξε τη χειμερινή σεζόν να μην μπει στο βασικό της αγώνισμα, τα 400μ, αλλά να κάνει μόνο ένα πέρασμα στα 200 μέτρα.

Ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης βρήκε ρυθμό το περασμένο Σάββατο και με 7.60μ στο μήκος πέτυχε ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο και πλέον ετοιμάζεται για ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Στο μήκος ξεχωρίζουν ακόμη, οι Νίκος Καψής και Άγγελος Ρούσσος.

Στα 800μ θα συναντηθούν ο έμπειρος Ανδρέας Δημητράκης και ο ανερχόμενος δρομέας και έβδομος το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων, Θάνος Καλάκος.

Στα 400μ θα ξεκινήσει τη χρονιά η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, εκεί όπου θα τρέξουν και οι Αννα Κιάφα και Αρτεμις Αναστασίου. Στα 5.000μ ανδρών έχει δηλωθεί ο έφηβος Γιώργος Τζατζιμάκης.

Στο επί κοντώ Γυναικών, η Ελένη Πόλακ θα κυνηγήσει άλματα πάνω από το 4.25μ, που είναι πλέον το ρεκόρ της, ενώ στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη οι Βαγενά και Αδαμοπούλου.

Στο τριπλούν θα πάρει μέρος η Σπυριδούλα Καρύδη, που το περασμένο Σάββατο σημείωσε 12.50μ και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων, ενώ στο ύψος ξεχωρίζει η επίσης κορασίδα Παναγιώτα Δόση. Στην ημερίδα ευελπιστεί να πάρει μέρος και η νεάνιδα Μαρία Μαγκούλια στη σφαιροβολία.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 13.00 με επί κοντώ κορασίδων και ολοκληρώνονται στις 20.30 με τα 400μ γυναικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης