Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Κώστα Μπανιώτη και Κώστα Δουβαλίδη, πρεσβευτών του αγώνα Βίκος Street Relays, να συμμετάσχουν στον 6ο αγώνα της σειράς στη Θεσσαλονίκη.

Οι ομάδες που σχηματίστηκαν ξεπέρασαν τις 500, ενώ εξίσου μεγάλη ήταν και η προσέλευση των θεατών που ξεπέρασαν τις δύο χιλιάδες, καθώς οι σκυταλοδρομίες είναι ο αγώνας δρόμου με το μεγαλύτερο φίλαθλο κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα είναι ο μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα που όλα τα έσοδα των εγγραφών διατίθενται για την ενίσχυση κάποιου ιδρύματος και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης (οι αγώνες έγιναν πλησίον του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία) οι δρομείς έτρεξαν για τη στήριξη του ιδρύματος «Άγιος Στυλιανός». Τους αγώνες συνδιοργανώνουν από το 2014 ο Ερμής 1877 με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στο αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης, ο Κώστας Πανταζής και η Ουγγαρέζα Τζούντιτ Μοχάτσι ήταν οι πρώτοι νικητές στο ταχύτερο 10άρι της πόλης που αποτελεί μέρος του προγράμματος των σκυταλοδρομιών, ενώ ο Γιάννης Κουρκουρίκης με την Ιωάννα Ζιώγα, συμμετέχοντες σε δύο αγωνίσματα και κατακτώντας δύο πρωτιές, ήταν αναμφίβολα τα πρόσωπα των αγώνων.

Οι πρώτοι νικητές σε όλες τις κατηγορίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

10 χλμ. ανδρών – Κωνσταντίνος Πανταζής

10 χλμ. γυναικών – Τζούντιτ Μοχάτσι

2×5 χλμ. ανδρών – Κώστας Σταμέλος, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης

2×5 χλμ. γυναικών – Ευριδίκη Καλαθέρη, Χριστίνα Βαϊτσοπούλου

2×5 χλμ. μικτή – Γιάννης Κουρκουρίκης, Ιωάννα Ζιώγα

4×2,5 χλμ. ανδρών – Νίκος Πούλιος, Βασίλης Ματσούκας, Ιάσων Ιωαννίδης, Βασίλης Τσόλης

4×2,5 χλμ. γυναικών – Ράνια Χατζηελανίδου, Αγλαία Τσαβδαρίδου, Ευαγγελία Πολυμένη, Μερόπη Ματζάνα

4×2,5 χλμ. μικτή – Γιάννης Κουρκουρίκης, Ιωάννης Δαραβίγκας, Ευγενία Κοντού, Ιωάννα Ζιώγα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης