Με βασικό στόχο των διοργανωτών να ξεπεράσουν φέτος οι συμμετοχές τις 7.000, θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στη Νέα Σμύρνη ο 4ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης.
Αυτό τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, στην οποία παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρός του, Βαγγέλης Χατζατουριάν, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Ιωάννα Καρυοφύλλη, ο υπεύθυνος τεχνικός εφήβων – νεανίδων του ΣΕΓΑΣ, Χρήστος Μελέτογλου, και οι αθλητές Χρήστος Καλλίας και Γιώργος Τάσσης.

«Ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης έχει καταφέρει με πολλή δουλειά και αγάπη να καθιερωθεί στις προτιμήσεις των δρομέων. Φέτος θέλουμε να ξεπεράσουμε τις 7.000 συμμετοχές, έναντι των 6.000 του 2017, και σε λίγα χρόνια να φθάσουμε τις 10.000. Θέλουμε να αυξήσουμε τις συμμετοχές, χωρίς όμως να διαταράξουμε τις παροχές του αγώνα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζατουριάν.

Επίσης αποκάλυψε ότι φέτος το ετήσιο βραβείο του Δήμου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα απονεμηθεί σε δύο ανθρώπους του πνεύματος από τη Νέα Σμύρνη, τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό κα τον κινηματογραφιστή Τάκη Παπαγιαννίδη. Επίσης τόνισε ότι το 70% των εσόδων του αγώνα θα δοθεί για να ενισχυθούν κοινωνικοί φορείς, ενώ οι εγγραφές για τον αγώνα ολοκληρώνονται την προσεχή Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η διοργάνωση κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερη. Η αθλητούπολη, όπως την αποκαλώ, Νέα Σμύρνη έχει αγκαλιάσει την διοργανωση. Ο Δήμος έχει υπογράψει συμφωνία με την παραολυμπιακή επιτροπή και την Καλλιπάτειρα και τιμούν τους αγώνες με τη συμμετοχή τους. Στόχος μας είναι οι αγώνες να αποκτήσουν και διεθνείς συμμετοχές. Σας περιμένουμε όλους σε μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού» είπε η κυρία Καρυοφύλλη, ενώ επεσήμανε και την αθλοθέτηση επάθλων με την ονομασία «Καλλιπάτειρα», τα οποία θα δοθούν στους πρώτους τρεις νικητές και νικήτριες των 10 χλμ (300 ευρώ, 200, 100).

Ο Χρήστος Μελέτογλου δήλωσε σίγουρος για την επιτυχία του αγώνα και πιστεύει ότι οι συμμετέχοντες θα το χαρούν και θα κερδίσουν εμπειρίες. «Αγωνιστικά, είναι καλή η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, αφού θα είναι μια καλή πρόβα για την προετοιμασία των αθλητών ενόψει της συμμετοχής τους στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Εύχομαι καλή επιτυχία και κάθε χρόνο όλο και καλύτερες συμμετοχές».

«Για άλλη μία χρονιά θα είμαι στον αγώνα, στον οποίο άλλωστε έχω και το ρεκόρ στα 10 χλμ. Εύχομαι στο μέλλον να συμμετάσχουν και ξένοι αθλητές και ο αγώνας να μεγαλώνει» είπε ο Χρήστος Καλλίας, ενώ ο Γιώργος Τάσσης δήλωσε: «Θα στηρίξουμε και φέτος τον αγώνα, αφού συμμετείχα και πέρυσι και μου άρεσε πολύ. Ελπίζω να τα πάω καλά. Τα έπαθλα στους νικητές είναι μια καλή κίνηση για την στήριξή τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγώνες με αφετηρία την κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης θα διεξαχθούν επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου με εκίνηση στις 09.00 για τα 10 χλμ., στις 10.45 για τα 5 χλμ. και στις 12.00 για τα 2,5 χλμ. Παράλληλα οι διοργανωτές έχουν προετοιμάσει και πολιτιστικό πρόγραμμα με μουσική και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης