Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου όπου πήρε θέση για τη ματαίωση του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» στην Κύπρο το διήμερο 26-27 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ έδωσε στη δημοσιότητα την αλληλογραφία που υπήρξε με την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ), το πρακτικό των μέτρων ασφαλείας που είχαν εκπονηθεί από την ηγεσία της Αστυνομίας της Κύπρου και κατήγγειλε την στάση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου Ιωνά Νικολάου λέγοντας πως δεν ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης στηριζόμενος σε φήμες για επεισόδια μεταξύ των οπαδών των ομάδων του φάιναλ-4 (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ηρακλής).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα είπε πως η στάση του Ιωνά Νικολάου ήταν προσβλητική καθώς σε επιστολή του ανέφερε πως η ΕΣΑΠ παραχώρησε τη διοργάνωση στην ΚΟΠΕ επειδή καμία ελληνική πόλη δεν αναλάμβανε τη διοργάνωση υπό το φόβο των επεισοδίων.

Ο Ταρνατόρος ευχαρίστησε δημόσια τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ Μιχάλη Κρασσιά, τον πρόεδρο της ΚΟΑ Κλεάνθη Γεωργιάδη και κυρίως τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης Γιώργο Βασιλειάδη που έκανε προσωπικές προσπάθειες για να βρεθεί λύση μέχρι και την ύστατη ώρα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ τόνισε πως την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η ΚΟΠΕ η οποία είχε διαβεβαιώσει εγγράφως την ΕΣΑΠ πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και με τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα πειστεί τελικά και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξεως να γίνει η διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ είπε:

«Δυστυχώς ακυρώθηκε μία γιορτή του βόλεϊ στηριζόμενη σε φήμες περί επεισοδίων. Δεν πρυτάνευσε η λογική. Πριν ένα χρόνο το ΔΣ της ΕΣΑΠ αποφάσισε ομόφωνα να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της ΚΟΠΕ για να διοργανώσει το φάιναλ-4 στην Κύπρο. Ήταν κάτι το πρωτοποριακό. Θα ήταν η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή για την Κύπρο και όλοι οι εκπρόσωποι του αθλητικού κινήματος της Κύπρου ήταν θετικοί. Πριν από ενάμιση μήνα έγινε και η πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας τα οποία και μας κοινοποιήθηκαν επίσημα από την κυπριακή Αστυνομία. Γνωρίζαμε εξ αρχής για τις αντιδράσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης της Κύπρου αλλά ως ΕΣΑΠ είχαμε διαβεβαιώσεις πως μετά από ενημέρωση που θα γίνει στον Υπουργό θα αλλάξει γνώμη. Περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Είχαμε κλείσει χορηγούς, τηλεόραση και άρχισε η προπώληση εισιτηρίων. Όλος ο φίλαθλος κόσμος περίμενε με αγωνία το σημαντικό γεγονός αλλά τελικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της Κύπρου επέμεινε στην άρνηση του επικαλούμενος αόριστες πληροφορίες και φήμες για επεισόδια μεταξύ των οπαδών. Όλη η αλληλογραφία είναι στη διάθεση σας. Ευχαριστώ όσους προσπάθησαν για να γίνει η διοργάνωση μεταξύ αυτών τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ Μιχάλη Κρασσιά, τον πρόεδρο της ΚΟΑ Κλεάνθη Γεωργιάδη και κυρίως τον ΓΓΑ Γιώργο Βασιλειάδη που έκανε μεγάλες προσπάθειες. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πριν λίγο καιρό έγινε ο αγώνας ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός, ταξίδεψαν στην Κύπρο 1.500 φίλοι του Ολυμπιακού και δεν έγινε το παραμικρό. Είναι μία μνημειώδη απόφαση που μας προκαλεί ηθική και οικονομική ζημιά και φυσικά θα διεκδικήσουμε νομικά την αποκατάσταση μας. Εκτός των άλλων μας έχει προσβάλει η διατύπωση του κυρίου Νικολάου πως δεν βρίσκαμε άλλη πολη στην Ελλάδα να κάνουμε τη διοργάνωση».

Ο Ταραντόρος αναφέρθηκε και στις ενέργειες που έγιναν άμεσα ώστε να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση στην Ελλάδα: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις ομάδες και τους αθλητές για την αναστάτωση και παράλληλα να ευχαριστήσω τις διοικήσεις των ομάδων για την κατανόηση που έχουν δείξει. Το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς θα συνεχίσει να είναι μία μεγάλη γιορτή και όλοι εργαζόμαστε για αυτό τον σκοπό. Θα κληρώσουμε τις έδρες των ημιτελικών και την έδρα του τελικού. Τους αγώνες θα παρακολουθήσουν μόνο οι οπαδοί των γηπεδούχων και δεν θα υπάρχουν μετακινήσεις οπαδών. Οι αγώνες θα γίνουν το ίδιο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα κληρωθούν οι έδρες των αγώνων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης