Δύο σετ χωρίζουν τον Ολυμπιακό από την πρόκριση στους διπλούς τελικούς του Τσάλεντζ Καπ μετά τον θρίαμβο στο Σουργκούτ επί της τοπικής Γκαζπρόμ Γιούγκρα με 3-0 σετ στον πρώτο ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχτούν την ρωσική ομάδα την προσεχή Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 19.00 στο Μελίνα Μερκούρη και τους αρκούν δύο σετ για να προκριθούν στους τελικούς. Στον άλλο ημιτελικό είναι αντίπαλοι η ιταλική Ραβέννα και η τουρκική Μάλι Μίλι Πιγιάνκο με πρώτο αγώνα την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 21.00.

Με φοβερή επίθεση που άγγιξε το εντυπωσιακό ποσοστό 63% στην αποτελεσματικότητα, πρώτους σκόρερ τους Αλεξίεφ, Οϊβάνεν, άριστη υποδοχή και εντυπωσιακή ανάπτυξη από τον Ντρίζγκα ο Ολυμπιακός έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της σεζόν και πήρε τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη ελληνικής ομάδας επί ρωσικού εδάφους στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Τα σετ:
0-3 (21-25, 21-25, 19-26) σε 84΄.

Ολυμπιακός:
Οϊβάνεν 13 (12/22 επιθέσεις, 1 μπλοκ), Πετρέας 8 (6/7 επιθέσεις, 2 μπλοκ), Μπέμε 7 (5/8 επιθέσεις, 2 μπλοκ), Ντζίζγκα 3 (2/3 επιθέσεις, 1 μπλοκ), Αλεξίεφ 14 (13/21 επιθέσεις, 1 άσος, 52% υποδ., 36% αριστ.), Ραουβέρντικ 9 (9/13 επιθ., 40% υποδ., 20% αριστ), λ. Στεφάνου 50% υποδ, 17% αριστ / Χριστοφιδέλης, Ζουπάνι, Στιβαχτής, Δαρίδης.

Μπενίτεθ: «Έχουμε μπροστά μας μια ιστορική ευκαιρία»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την εμφάνιση της ομάδας μας σήμερα. Παίξαμε με μεγάλη συγκέντρωση και ήμασταν πολύ καλοί στο σερβίς και στην επίθεση με προσοχή στο τακτικό κομμάτι. Ελέγξαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια και πήραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού, ωστόσο πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Κάναμε το πρώτο βήμα αλλά πρέπει να το συνεχίσουμε με σοβαρότητα για να βρεθούμε στον τελικό. Έχουμε μπροστά μας μια ιστορική ευκαιρία να βρεθούμε ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από χρόνια για αυτό χρειαζόμαστε στις 21 Μαρτίου τους φιλάθλους να γεμίσουν το Ρέντη και να μας βοηθήσουν απέναντι στη Ρώσικη ομάδα που είναι πολύ έμπειρη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης