Συνέντευξη της Βάσως Βουγιούκα φιλοξένησε η επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε για το πως ξεκίνησε την Ξιφασκία, τις αναμνήσεις της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ, αναφερόμενη στον στόχο της στο Ρίο, τόνισε ότι θέλει να μπει στην οκτάδα.

«Ξεκίνησα την Ξιφασκία όταν ήμουν 10 χρονών. Ένας προπονητής ήρθε στο σχολείο και μας έδειξε το άθλημα. Ενθουσιάστηκα και την αγάπησα από το πρώτο λεπτό» τόνισε αρχικά η Βάσω Βουγιούκα κι εν συνεχεία μίλησε για τη μεγαλύτερη αθλητική επιτυχία της: «Η πρωτιά μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2012 στο Λονδίνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενη στην εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, η Βουγιούκα σχολίασε: «Πάντα θα μείνουν βαθιά ριζωμένες στο μυαλό μου. Ηταν μία μεγάλη εμπειρία να είμαι ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους αθλητές. Ημουν σίγουρη ότι θα μπορούσα να κατακτήσω ένα μετάλλιο, αλλά είχα σπάσει δύο δόντια στον προκριματικό γύρο και στη συνέχεια η αναπνοή μου γινόταν ολοένα πιο δύσκολη και κουραζόμουν εύκολα. Ηττήθηκα στα προημιτελικά από την Κιμ Γιγεόν (Κορέα), που διεκδίκησε το χρυσό μετάλλιο. Εκείνη την περίοδο είχα ανάμικτα συναισθήματα. Τώρα έχω μόνο θετικές εμπειρίες, καθώς έμαθα να μην εγκαταλείπω».

Για το πόσο την έχει βοηθήσει η Ολυμπιακή Υποτροφία, η αθλήτρια του Ολυμπιακού σχολίασε: «Αυτή η επιτυχία με έχει βοηθήσει πολύ στην καριέρα μου. Μπορώ να λαμβάνω μέρος σε καμπ προετοιμασίας, όπου συμμετάσχουν οι κορυφαίοι ξιφομάχοι. Αυτό με έχει βοηθήσει πολύ στο να εξασφαλίσω την πρόκριση στο Ρίο, μιας και αυτά τα ταξίδια είναι ιδιαίτερα ακριβά».

Τέλος αναφέρθηκε και στους στόχους της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο: «Στόχος μου είναι να ευχαριστηθώ τη διοργάνωση και να τερματίσω στην πρώτη οκτάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης