Σε οκτώ πόλεις της Γαλλίας θα φιλοξενηθεί το 25ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χάντμπολ ανδρών, το οποίο αρχίζει την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιανουαρίου.

Στη διοργάνωση, που σηματοδοτεί την έναρξη του νέου Ολυμπιακού κύκλου, συμμετέχουν συνολικά 24 αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, χωρισμένα σε τέσσερις ομίλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16», απ΄όπου ξεκινούν οι νοκ-άουτ αγώνες. Οι οκτώ πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι οι Λιλ, Μονπελιέ, Ναντ, Αλμπερβίλ, Ρουέν, Μετζ, Μπρεστ και το Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός του τουρνουά.

Η οικοδέσποινα Γαλλία, θριαμβεύτρια σε τρεις από τις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις, προβάλλει ως φαβορί, ενώ η Δανία καλείται να αποδείξει ότι το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο δεν ήταν «φωτοβολίδα».

Πρωταγωνιστικό ρόλο μπορούν να παίξουν επίσης παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, όπως η Ισπανία, η Γερμανία, η Κροατία και η Πολωνία, ενώ ερωτηματικά αποτελούν η Σουηδία και η Γερμανία. Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Κατάρ, που ήταν δεύτερο στη διοργάνωση του 2015 την οποία φιλοξένησε, αλλά και της Βραζιλίας που έδειξε πολύ αξιόμαχη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις όμιλοι:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Γαλλία, Πολωνία, Ρωσία, Βραζιλία, Ιαπωνία, Νορβηγία

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Ισλανδία, Τυνησία, Ανγκόλα

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Γερμανία, Κροατία, Λευκορωσία, Ουγγαρία, Χιλή, Σαουδική Αραβία

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ:
Κατάρ, Δανία, Σουηδία, Αίγυπτος, Μπαχρέιν, Αργεντινή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης