Με γκολ των Μασάντο (29΄) και Τζιμπούρ (68΄) ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα την Κυριακή από τα «Πηγάδια», επικρατώντας με 2-0 σκορ της Ξάνθης, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το… στραπάτσο (ήττα με 3-0) από τη Λεβάντε στο «Θιουτάτ», η ομάδα του Μίτσελ έψαχνε… γιατρειά για τα τραύματά της στο ματς με τους Ακρίτες, πετυχαίνοντας μάλιστα το ζητούμενό της και προσφέροντας κατά τη διαστήματα καλό ποδόσφαιρο.

Με αλλαγές παρέταξε ο Ισπανός την ομάδα του, δίνοντας φανέλα βασικού για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα στον νεαρό Μπάμπη Λυκογιάννη. Ο νεαρός μπακ πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Παπάζογλου να αγωνίζεται κι αυτός στην αρχική ενδεκάδα ως δεξιός οπισθοφύλακας και τον Σιόβα να προτιμάται ως παρτενέρ του Κοντρέρας αντί του Μανωλά.

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, πήραν τα ηνία στο παιχνίδι και απείλησαν για πρώτη φορά στο 14΄ με σουτ του Τζιμπούρ, που πήρε το «ριμπάουντ» από απόκρουση του Λοντίγκιν σε σουτ του Φέισα, αποτυγχάνοντας ωστόσο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Πειραιά συνέχισε την πίεσή της προς τους γηπεδούχους και στο 29΄ είδε την υπεροχή της να μετουσιώνεται σε γκολ. Σκόρερ των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν ο Μασάντο, που με μια ωραία εκτέλεση φάουλ, αρκετά έξω από την περιοχή και από πλάγια αριστερά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν, που φέρει μεγάλη ευθύνη για το γκολ, καθώς το δέχτηκε από την κλειστή του γωνία.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά το 1-0, η ομάδα του Μίτσελ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, πλησιάζοντας μάλιστα το 0-2 στο 36΄, όταν ο Αμπντούν έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο β΄ ημίχρονο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανακάτεψε την… τράπουλα και έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Μαρσελίνιο, σε μια προσπάθεια να κάνει πιο απειλητική την ομάδα του. Φευ…

Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο ματς, απειλώντας στο 61΄, έπειτα από ωραίο συνδυασμό του Λυκογιάννη με τον Αμπντούν και παράλληλο γύρισμα του νεαρού προς τον Βλαχοδήμο, την προβολή του οποίου όμως απέκρουσε εντυπωσιακά ο Λοντίγκιν.

Ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε ο ίδιος παίκτης στο 66΄, όταν ο Αμπντούν τον έβγαλε απέναντι από τον τερματοφύλακα των Ακριτών, ο οποίος όμως βγήκε στο όριο της περιοχής του και απέκρουσε με το σώμα.

Τελικά, οι φιλοξενούμενοι σφράγισαν τη νίκη τους στο 68΄, με τον Τζιμπούρ να πετυχαίνει το 17ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Προηγήθηκε νέα προσπάθεια του Βλαχοδήμου και απόκρουση του Λοντίγκιν, σουτ του Μανιάτη από πλάγια και ασταθή επέμβαση του τερματοφύλακα της Ξάνθης, με τον Αλγερινό στράικερ να μην δυσκολεύεται από κοντά να κάνει το 2-0, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ.

Κίτρινες: Ντάνι, Μάνταλος – Γκρέκο, Παπάζογλου.

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας, Παΐτο (46΄ Μπαξεβανίδης), Βάλλας, Μάνταλος, Σμιθ (71΄ Ράνος), Μαρίν, Ονουάτσι, Ντάνι (57΄ Μαρσελίνιο), Φλίσκας, Μπέρτος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγερι, Παπάζογλου, Λυκογιάννης, Κοντρέρας, Σιόβας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (63΄ Γκρέκο), Βλαχοδήμος (79΄ Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Τζιμπούρ (84΄ Μήτρογλου).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης