Σε… ισπανικά χέρια θα καταλήξει το φετινό τρόπαιο του Europa League, καθώς στον τελικό της 9ης Μαΐου, που θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι, προκρίθηκαν η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η ομάδα του Μπιέλσα, χάρη σε γκολ του Γιορέντε στο 88′, επιβλήθηκε με 3-1 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Σαν Μαμες», κι έτσι κατάφερε να υπερκεράσει το 2-1 του πρώτου ματς, κερδίζοντας το πολυπόθητο εισιτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σουσαέτα στο 17΄ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ο Ρίκι Φαν Βόλφσβινκελ ισοφάρισε στο 44΄, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό (+45΄) ο Ιμπάι Γκόμες έγραψε το 2-1 στέλνοντας την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Το δοκάρι του Αμορεμπιέτα στο 52΄ «ταρακούνησε» τη Σπόρτινγκ, που όμως απάντησε με τον ίδιο τρόπο (δοκάρι) δύο λεπτά αργότερα σε σουτ του Ινσούα.

Κι ενώ το παιχνίδι πλησίαζε προς τη λήξη του, ο Γιορέντε έδωσε τη λύση στο 88′, διαμορφώνοντας το 3-1, το οποίο έδωσε την πρόκριση στην Αθλέτικ, σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά από 35 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίπαλος των Βάσκων, όπως προαναφέραμε, στον τελικό θα είναι η Ατλέτικο, η οποία είχε κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο το 2010.

Οι «ροχιμπλάνκος», όχι μόνο κατάφεραν να υπερασπιστούν το υπέρ τους 4-2 του πρώτου ματς, αλλά επικράτησαν με 1-0 της Βαλένθια και στο «Μεστάγια», δίνοντας έτσι πανηγυρικό τόνο στην πρόκρισή τους. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα πέτυχε ο Αντριαν Λόπεθ στο 58΄.

Μπιλμπάο- Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3-1 (ANT1)

Γκολ: 17′ Σουσαέτα, 45′ Μουνιαΐν, 88′ Γιορέντε – 43′ Φολκσβίνγκεν

Κίτρινες: Φολκσβίνγκεν, Αμορεμπιέτα

Κόκκινες:

Μπιλμπάο: (Μαρσέλο Μπιέλσα): Ιραϊθόθ, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε, Ιραόλα, Ιτουράσπε, Σουσαέτα, Ερέρα (+90΄ Ινίγκο Πέρες), Χάβι Μαρτίνες, Ιμπάι Γκόμες (+90΄ Τοκέρο), Μουνιαΐν (90΄ Εκίσα), Γιορέντε.

Σπόρτινγκ: (Ρικάρντο Σα Πίντο): Ρούι Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πόλγκα, Ζαντάο, Ινσούα, Φερνάντες (46΄ Καρίσο), Σχάαρς, Αντρέ Μάρτινς, Περεϊρίνια (63΄ Χέφρεν), Καπέλ, Φαν Βόλφσβινκελ.

To πρώτο γκολ της Μπιλμπάο

Το γκολ της Σπόρτινγκ


Το δεύτερο γκολ της Μπιλμπάο


Το τρίτο γκολ της Μπιλμπάο

Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (NOVA 1)


Γκολ: 58′ Αντριάν Λόπεθ

Κίτρινες: Κουρτουά

Κόκκινες:

Βαλένθια: (Ουνάι Έμερι): Άλβες, Ραμί, Μπαραγάν, Ρικάρντο Κόστα, Ζόρντι Αλμπα, Παρέχο (68΄ Τίνο Κόστα), Αλμπέλδα, Φεγκούλι, Κανάλες (59΄ Ματιε), Ζόνας (57΄ Αντουρίθ), Σολντάδο

Ατλέτικο: (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Μιράντα, Σουάρεθ (46΄ Γκάμπι), Τιάγκο, Αρντά Τουράν (74΄ Σάλβιο), Φαλκάο, Χουανφράν, Ντιέγκο (84΄ Κόκε), Αντριάν

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης