Ο Ατρόμητος αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που διεξήχθη στο Περιστέρι κι έριξε την αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής της Super League.

Οι Περιστεριώτες επιβλήθηκαν με 1-0 του «δικέφαλου» του Βορρά, χάρη σε τέρμα του Λαζαρίδη στο 78ο λεπτό, καταφέρνοντας έτσι να κάνουν το «2 στα 2» στο νέο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προπονητής των «ασπρόμαυρων» Γιώργος Δώνης, που επέστρεψε για πρώτη φορά στο Περιστέρι ως αντίπαλος του «αστεριού», γνώρισε την αποθέωση από τους περίπου 4.000 φίλους των γηπεδούχων.

Ο αγώνας

Ο Ατρόμητος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα 45λεπτα της αναμέτρησης, φτάνοντας μία ανάσα από το 1-0 σε τρεις περιπτώσεις, δεδομένου ότι είχε ένα δοκάρι και δύο κλασικές ευκαιρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απουσία του Πάμπλο Γκαρσία από πλευράς ΠΑΟΚ ήταν εμφανέστατη στον χώρο του κέντρου, με συνέπεια το συγκρότημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς να ελέγχει πλήρως τον χώρο του κέντρου με τους Ιγκλέσιας και Μπέλιτς.

Στο 22΄ ο Βιβιάν πρόλαβε να διώξει τη μπάλα πριν φτάσει στον αμαρκάριστο Λαζαρίδη, ενώ 10 λεπτά μετά ο Γλύκος «δικαιολόγησε» την κλήση του στην εθνική ομάδα με εξαιρετική επέμβαση με το ένα χέρι σε σουτ του Μπέλιτς.

Πάντως η πιο μεγάλη φάση για την ομάδα του Μπάγεβιτς στα πρώτα 45 λεπτά ήρθε στο 37΄, με το σουτ του Καραμάνου να βρίσκει στον Κάτσε και στη συνέχεια η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Στον αντίποδα ο Γιώργος Δώνης, στην επιστροφή του στο Περιστέρι για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Ατρόμητου, είδε στο πρώτο μέρος τους παίκτες του να μην μπορούν να δημιουργήσουν υποψία φάσης.

Ίδιο ήταν το σκηνικό του ματς και στην επανάληψη με τους γηπεδούχους να έχουν τα ηνία του αγώνα, αγγίζοντας το 1-0 με κεφαλιά του Λαζαρίδη στο 52’, που εξουδετέρωσε ο Γλύκος.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας να ισορροπήσει το ματς, εντούτοις δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Ιτάνζ, ο οποίος πέρασε ένα από τα πιο ξεκούραστα ματς της καριέρας του.

Για να φτάσουμε στο 79ο λεπτό, όταν η ανωτερότητα των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ, με σκόρερ τον Λαζαρίδη. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός του Ατρόμητου με κοντινό πλασέ ανάγκασε τον Γλύκο να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας του, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Μάλιστα στο 88΄ οι Περιστεριώτες «φλέρταραν» με το 2-0, εντούτοις η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι μετά το σουτ του Ιγκλέσιας από πλάγια και την παρέμβαση του Γλύκου.

Ατρόμητος- ΠΑΟΚ 1-0

Γκολ: 78′ Λαζαρίδης 

Κίτρινες: Καραμάνος – Φωτάκης, Κάτσε, Σταφυλίδης

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Μπρίτο, Δημούτσος (68΄ Κούτσι), Επστάιν (+90΄ Πίτου Γκαρσία), Μπέλιτς (87΄ Καραγκούνης), Καραμάνος.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης):
Γλύκος, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Κουμάλο, Βιβιάν, Φωτάκης, Κάτσε (82΄ Λίνο), Λόρενς, Πέλκας (70΄ Ρομπέρ), Γεωργιάδης (46΄ Γιάννου), Αθανασιάδης.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης