Ο Ολυμπιακός, έστω και με το ισχνό 1-0, πέρασε νικηφόρα την Τετάρτη από το «Ανθή Καραγιάννη», κι έτσι με απολογισμό δύο νίκες και 3-0 γκολ συνολικά απέναντι στους «αργοναύτες» (σ.σ.: 2-0 είχε νικήσει στο πρώτο ματς) , πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο σημερινό παιχνίδι την επανεμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους έκανε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, 7,5 μήνες, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το περασμένο καλοκαίρι στο Euro 2012. Το γκολ που έκρινε το σημερινό ματς το πέτυχε ο Σιόβας στο 12ο λεπτό.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους (Λυκογιάννης, Φέισα, Παπάζογλου, Φετφατζίδη, Βλαχοδήμο) και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα αρκετά νωρίς.

Στο 12′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκρέκο από δεξιά και ο Σιόβας έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, κάνοντας το 1-0 για τους Πειραιώτες.

Μετά το γρήγορο γκολ που σημείωσαν οι «ερυθρόλευκοι» και με δεδομένη την πρόκριση, μετά το 2-0 του πρώτου ματς έριξαν… στροφές, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια και ο αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε ιδιαίτερα για να παιχθεί ποδόσφαιρο, καθώς ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, κάνοντας έτσι αρκετά δύσκολο το έργο των παικτών.

Για πρώτη φορά στο ματς η εστία του Κάρολ απειλήθηκε στο 30ο λεπτό, όταν ο Πλιάγκας έπιασε το σουτ, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 46ο λεπτό, ο Αντώνης Νικοπολίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από 7.5 μήνες απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους, λόγω του σοβαρού τραυματισμού που είχε στο Euro.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι που ήταν πιο δραστήριοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, με το νέο μεταγραφικό απόκτημα τους  Ν΄Ντιαγέ να είναι μόνιμη απειλή για την εστία του Κάρολ.

Στο 75′ ο Μήτρογλου σκόραρε, αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Πίνο επιχείρησε να μπει με την μπάλα στα δίχτυα, σπαταλώντας εν τέλει την ευκαιρία.

Στο 83′ η Καβάλα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της να ισοφαρίσει, καθώς το σουτ του Πάτο κόντραρε στον Αβραάμ και το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ έσωσε τον Ολυμπιακό.

Στο 85′ η ομάδα του Νικοπολίδη… φλέρταρε με το 0-2 ωστόσο ο Αποστολίδης αντέδρασε εντυπωσιακά διώχνοντας σε κόρνερ τη «βολίδα» του Βλαχοδήμου, στην τελευταία αξιόλογη φάση του ματς.
 
Καβάλα-Ολυμπιακός 0-1

Γκολ: 12′ Σιόβας

Κίτρινες: Γελαδάρης-Γκρέκο, Παπάζογλου

Κόκκινες:

Καβάλα (Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Παγώνης (52′ Εντιαγέ), Καλαγκάνης, Κάργας, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Τάσιτς, Γελαδάρης (52′ Ρεβυθόπουλος), Κούτεφ, Πλιάγκας, Πάτο

Ολυμπιακός (Νικοπολιδης): Κάρολ, Παπάζογλου, Μανωλάς (Αβρ. Παπαδόπουλος), Σιόβας, Λυκογιάννης, Μοδέστο, Φέισα, Γκρέκο, Φετφατζίδης, Βλαχοδήμος και Μήτρογλου.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Συνδέσμου Αθηνών)

Το γκολ του Σιόβα

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης